El portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, ha anunciat que “reclamarem a Sánchez la canalització del Barranc del Sol, una reivindicació veïnal de 40 anys”

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, i la diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, han valorat aquest matí el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat presentat per Sánchez aquesta setmana i han manifestat que aquests “han millorat i són més positius per a les comarques de Castelló que els anteriors perquè han recollit moltes de les reivindicacions de Compromís”. Sorlí ha manifestat que “ens sentim una mica inclosos en aquests pressupostos però considerem que encara es queden a mig camí i que els falta el plus de valentia per a garantir el benestar dels valencians i les valencianes que Compromís afegirem en el període d’esmenes”.

En aquesta línia Sorlí ha anunciat que “sol·licitarem al Govern una major inversió en rodalia que es concrete en material rodant perquè es milloren les freqüències i l’accessibilitat als trens, però també en les estacions”. La diputada requerirà a l’executiu central “accessos en l’AP-7 com són els d’Almenara i Alcalà de Xivert, que aprovàrem en una moció impulsada per Compromís i que Sánchez tenia com a mandat de la cambra legislativa abans de dissenyar aquests pressupostos”.

A més a més, Marta Sorlí també ha anunciat que en la negociació amb el PSOE vol que es comprometa amb “ajudes a la cogeneració en el sector ceràmic, quantifique el desmantellament del Càstor, s’invertisca en l’A-68 que uneix Vinaròs amb Terol i es donen més partides per a la regeneració de les costes de Castelló, les platges de les quals pateixen amb cada temporal”.

Per la seua part, Garcia ha anunciat les esmenes referents a la ciutat de Castelló en les quals “sol·licitarem la canalització del Barranc del Sol, una reivindicació veïnal de prop de 40 anys”.

El portaveu de la coalició també ha manifestat que “li reclamarem a Pedro Sánchez, com ja vam fer amb Rajoy, la construcció d’un alberg juvenil a la Casa de Suboficials d’Alcalde Tárrega, la creació d’una biblioteca pública en el districte sud de la ciutat i el tancament i desmantellament de la caserna de Muntanya Negra perquè la zona es reconvertisca en paratge natural”.

A més a més, Sorlí ha recordat que “encara que la inversió dels Pressupostos de 2019 és molt superior a la dels anys 2018 i 2017 i és més ambiciosa per als pobles de Castelló, queda encara per davall del que marca el nostre Estatut d’Autonomia, una llei del màxim rang legal estatal, que equipara la inversió al nostre pes poblacional que és del 10,6%. La realitat és que els pressupostos es queden en el 9,8%”.

Finalment, tots dos han coincidit que la moció de censura on Compromís va donar suport perquè governara Pedro Sánchez ha resultat positiva per als castellonencs i les castellonenques perquè ha significat dir-li adéu a la corrupció del Partit Popular.