El proper dissabte, 16 de febrer, a les 18.00h el trinquet Municipal de Castelló acollirà una partida de “rebot” (una modalitat pròpia de la zona, en vies de desaparició) que enfrontarà als jugadors professionals Marc i Jesús contra Giner, Bueno i Álvaro.

La jornada inclou la celebració del 5é aniversari de la Conlloga Muixeranga, amb motiu del qual s’ha organitzat un ventall d’activitats al llarg de tot el dia, incloent tallers d’iniciació a la pilota i la muixeranga o un dinar de “pa i porta”.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte de col·laboració entre el Patronat d’Esports, el Club Pilotari Castelló i la Federació de Pilota Valenciana.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha destacat que aquesta dinàmica de col·laboració iniciada amb el disseny d’un calendari trimestral de partides de professionals, “està generant interès, fent que la gent s’acoste a les instal·lacions esportives de pilota”. “Serà una jornada especial ja que feia molts anys que no es jugava una partida professional en una modalitat pròpia i autòctona de Castelló com és el rebot. A més, la celebració del cinqué aniversari de la Conlloga Muixaranga completarà una jornada fantàstica a la que volem convidar als castellonencs per tal de gaudir de dos expressions tan representatives de la nostra terra”, ha afegit el regidor.

Respecte al rebot, la presidenta del Club Pilotari Castelló, Noemí Torrijos, explica la seua evolució: “La modalitat del rebot era la que es jugava als nostres trinquets, però la modernitat i altres modalitats de pilota la van anar arraconant fins que ha desaparegut. Nosaltres volem posar-la en valor i donar-la a conèixer. Per això aquesta partida continuarà amb un campionat local de rebot”.

Mireia Andrés, presidenta de la Conlloga Muixeranga de Castelló, ha emfatitzat la col·laboració entre institucions: “La Muixeranga i l’esport de la pilota tenen moltes coses en comú: la principal, és la seua vinculació al poble i la cultura valenciana. La Muixeranga, el Club Pilotari Castelló i el Patronat d’Esports ens unim per celebrar el 5é Aniversari de la Conlloga de la millor manera possible, fent esport i fent cultura. Per què la cultura la fem entre tots i totes”.