34 escoles han participat per segon any consecutiu

Aquest matí el parc Ribalta ha sigut escenari de l’acte de cloenda de la VII Trobada de Jocs Populars de Castelló. El vice alcalde, Ignasi Garcia, i el regidor d’Esports, Enric Porcar, han representat l’Ajuntament al comiat de la Trobada.

Porcar ha fet una crida a “l’aprenentatge a través del joc”: “Destacar el valor cultural i social d’una Trobada que esperem que es mantinga l’any que ve perquè és una activitat que permet als xiquets i xiquetes jugar a l’aire lliure, interactuar amb estudiants d’altres escoles i conèixer una part important del nostre patrimoni com a poble”.

En total, han sigut 34 les escoles participants, reunint 1500 alumnes de 4rt de primària que durant dos dies han omplert el parc Ribalta i la plaça del Mar del Grau de samarretes acolorides.  Els jocs que han practicat són vuit: cementeri, tres en ratlla en moviment, boletes, set i mig, birles, ànfores, saltar a la corda i mocadoret nugat. Queden tots recollits en un llibret editat pel Patronat d’Esports on els mateixos estudiants dibuixen i expliquen la dinàmica de cada joc. Aquest quadern es repartirà les properes setmanes per les escoles de Castelló.

Des del Seminari de Mestres d’Educació Física de Castelló, Alberto González ha volgut destacar la coordinació entre la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, el Patronat d’Esports i els alumnes del T.A.F.A.E. de l’IES Violant de Casalduch: “És el segon any consecutiu que ho fem i els mestres han valorat positivament la organització. A més, el parc Ribalta és un lloc ideal per a realitzar l’activitat, molt cèntric i fàcilment accessible per a les escoles”.