Garcia afirma que “seguirem treballant per teixir tota la ciutat perquè estiga connectada amb dues rodes i fomentar d’aquesta manera la mobilitat sostenible” 

El portaveu de Compromís per Castelló i candidat a l’alcaldia, Ignasi Garcia, ha destacat el treball i l’esforç realitzat per aconseguir arribar “a més de 850.000 usos de la plataforma Bicicas durant l’any 2017 i 2018 i seguir treballant per augmentar les connexions en tota la ciutat” ha afirmat l’edil.

Així mateix, Garcia ha explicat que “avui dia, Castelló és una ciutat que es mou sobre dues rodes, i per respondre a la demanda, hem augmentat la flota de bicicletes, 511 unitats, dividides en 59 bases, a les que hem sumat en 2019 una nova en la Facultat de Ciències de la Salut a l’UJI, i una segona en la ciutat esportiva Chencho”. A més “des que vam obrir el projecte Bicicas hem aconseguit 6.500 usuaris actius i 2.400 préstecs diaris, així com l’augment del 200% de l’ús nocturn de les bicicletes”, ha manifestat.

Així, gràcies als Pressupostos Participatius, “s’ha demostrat que la ciutadania està interessada a aconseguir una mobilitat sostenible per a Castelló” ha explicat Garcia. Per això “hem instal·lat parades de bicicletes segures, hem dotat amb una nova base la ciutat esportiva Chencho i estem projectant un nou carril bici per al camí vell de l’Alcora”. En aquesta edició de DECIDIM 2019, tornen a haver-hi propostes que tenen a veure amb la bicicleta, per això, “en el següent l’Acord del Grau seguirem treballant per finalitzar la xarxa ciclista de la nostra ciutat”, ha afirmat.

També s’ha invertit en la millora de la xarxa ciclista a través dels fons EDUSI, dotant al Grup Lourdes amb una base de bicicletes, ampliant 1,5 quilòmetres per connectar aquest grup amb el Grup San Andrés, així com les obres d’adequació del carril bici cap a Almassora “per connectar dos municipis que estan molt prop al mateix temps que adherim al Grup Perpetuo Socorro a la xarxa”, ha explicat Garcia. “D’aquesta manera hem teixit, i ho seguirem fent, una xarxa de carrils bici que connecten amb l’anell ciclista que envolta la ciutat”, ha afegit. 

El portaveu de Compromís per Castelló, ha manifestat el seu desacord amb les polítiques realitzades pel Partit Popular que “no comptaven que la bicicleta formava part de la mobilitat de la ciutat i l’exemple és la Ronda Oest, que no té carril bici”. Per això, “des de l’Acord del Grau, hem invertit a incrementar les connexions de carrils i el pas de bicicletes en certes àrees, com el carril bici de l’avinguda del Mar que acabava en una jardinera, i ara està connectat amb l’avinguda Ferrandis Salvador del Grau que permet arribar fins a Orpesa”, ha explicat.

Des de Compromís per Castelló, “creiem que la bicicleta és una de les peces clau per a aconseguir una millora de la mobilitat i una ciutat més sostenible. Un dels nostres reptes per a la legislatura vinent és finalitzar la xarxa ciclista. Per això, seguirem treballant amb l’Acord del Grau per teixir tota la ciutat amb carrils bici perquè estiga connectada amb dues rodes i fomentar d’aquesta manera la sostenibilitat en la nostra ciutat”, ha conclòs Ignasi Garcia, el candidat a l’alcaldia i portaveu de Compromís per Castelló.