Ignasi Garcia: “És necessària la canalització del Barranc del Sol perquè deixe de perjudicar el barri de San Agustín i San Marcos cada vegada que plou a Castelló”

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, i el candidat a l’Alcaldia per Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, han realitzat una xerrada-col·loqui amb els veïns i veïnes de Castelló per tal d’exposar i recollir demandes i reivindicacions per continuar millorant la ciutat. A més, Garcia ha afirmat que “el canvi ha arribat per a quedar-se i entre totes l’hem de fer irreversible, per això demanarem al govern central tot el que ens pertoca i que fins ara no ens han donat”.

Tant el diputat com l’alcaldable de Compromís, han destacat la necessitat de la construcció del Corredor Mediterrani “com la màxima prioritat per vertebrar tot el País Valencià”, ha afirmat Garcia, “un cop en l’alcaldia, plantaré cara a Ábalos i a Puig si donen més prioritat al túnel submarí Sagunt-València que van anunciar, que al Corredor Mediterrani. Al respecte, Baldoví ha manifestat que el Corredor Mediterrani “és el que faria que la nostra indústria poguera ser més competitiva”. A més, el diputat ha sumat a la reivindicació que “Castelló ha de jugar de peça logística, per això demanem l’acceleració de la construcció dels accessos al Port de Castelló i el seu desenvolupament”.

Un dels altres problemes pels quals Compromís ha lluitat des del primer moment ha estat la gratuïtat de l’AP-7, “si s’ha de canviar el model de finançament i recaptació de les autovies, que comencen per altres territoris de l’estat, que nosaltres ja l’hem pagat prou”, ha expressat el diputat.

D’altra banda, Ignasi Garcia ha manifestat la necessitat que “el Ministeri de Defensa ens done la Residència de Suboficials per a la construcció de l’alberg juvenil a més de la desmilitarització de Muntanya Negra per convertir la zona en un parc Natural”.

Garcia ha afegit que “també és necessari canalitzar el Barranc del Sol perquè deixe de perjudicar el barri de San Agustín i San Marcos, una reivindicació de més de 40 anys. No és presentable aquesta situació que ja dura massa anys”. Una altra de les propostes que també s’han posat damunt de la taula ha sigut “l’obra de l’Arxiu Històric Provincial, altra reivindicació històrica de la ciutat de Castelló i que, inclús disposant del terreny per ubicar-lo, el Ministeri mai ha fet el pas endavant”, ha afirmat el candidat Ignasi Garcia.

A més, Joan Baldoví, ha posat l’accent en una de les reivindicacions que, des de Compromís es porta defensant tota la legislatura, “necessitem tot el suport per al nostre sector agrari, és imprescindible apostar per la nostra citricultura, el nostre paisatge i el medi ambient”.

Tant Baldoví com Garcia, han estat d’acord en “demanar al govern central més inversions en benestar social i violència masclista. Necessitem posar totes les nostres forces en erradicar la xacra del masclisme per aconseguir una societat justa i feminista, i no podem oblidar a les persones amb risc d’exclusió social i amb malalties degeneratives, cal donar totes les facilitats i suports als familiars per tal de tramitar la dependència, a més d’assegurar tots els drets i les oportunitats per a tota la ciutadania de Castelló“, han conclòs.

Per la seua banda, Baldoví ha anunciat que “després d’haver escoltat les preocupacions de la seua gent, Castelló pot estar ben segura que en el meu discurs d’investidura del pròxim president o presidenta apareixeran els problemes que el seu veïnat ens ha traslladat. El diputat de Compromís a Madrid tindrà sempre present les comarques de Castelló per reivindicar vells problemes que necessiten solucions urgents”.

Finalitzat l’acte a Castelló, el diputat Joan Baldoví s’ha traslladat fins a Onda per a gaudir d’un dinar de propostes amb la ciutadania i més tard ha fet una orxata a la Vall d’Uixò per escoltar les necessitats i reivindicacions del poble al Congrés.