Mezquita: “les administracions tenim la responsabilitat de donar suport, reconéixer i col·laborar amb el teixit associatiu”

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló, encapçala per Francesc Mezquita, intensificarà el suport legal a les associacions després de les directrius marcades per Hisenda a les associacions en matèria d’obligacions fiscals en les seues activitats. Per això, “des de la regidoria augmentarem les assessories fiscals i els cursos de formació a les entitats que necessiten resoldre dubtes i regularitzar les seues activitats” ha expressat Mezquita.

Castelló té enregistrades al registre municipal 798 associacions sense ànim de lucre, i s’estima que els volums econòmics anuals que mouen aquestes associacions a la ciutat està entre els 30 i els 40 milions d’euros. Les entitats han de complir amb les obligacions d’impost de societats si es compleixen algunes condicions que esmena la llei, i són moltes les associacions que per desconeixement, podrien estar incomplint aquesta obligació, per això, “les entitats han d’anar adaptant-se per complir aquestes obligacions” ha afirmat l’edil.

“Amb un 30% de la ciutadania associada, és a dir, unes 50.000 persones, l’associacionisme de la ciutat ha d’afrontar nous reptes de compliment de legalitat i de modernització i relació amb l’administració els pròxims anys” ha manifestat Mezquita. A més, ha afegit que “les administracions tenim la responsabilitat de donar suport a, reconéixer i col·laborar amb el teixit associatiu, perquè és el garant de la democràcia”.

La regidoria de Participació Ciutadana disposa dels recursos necessaris, especialment per a dirigir i reforçar al teixit associatiu de la ciutat i valorar-lo, per això s’han programat diferents assessories i cursos de fiscalitat específics per a les entitats no lucratives de la ciutat. Per tal d’accedir als cursos, caldrà inscriure’s en la secció ‘Escola de Participació’ en la pàgina web participa.castello.es.