La mostra amb entrada gratuïta es pot visitar del 16 de juliol al 28 d’agost en la plaça del Séte del Port de Castelló

Aterra en Castelló l’exposició ‘Picasso. El viatge del Guernica’ coincidint amb la commemoració del 80é aniversari del quadre. L’exposició organitzada per l’Obra Social La Caixa juntament amb el Museu Reina Sofía i l’Ajuntament de Castelló fa un recorregut per la història d’aquesta emblemàtica obra d’art del segle XX.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, convida a tots els castellonencs i les castellonenques a “conéixer de primera mà totes les claus del quadre, així com els moments essencials de la vida de Picasso que foren determinants per a l’obra pictòrica”. “És una oportunitat única per a totes les castellonenques i els castellonencs”, matisa.

Els visitants de la mostra podran conéixer tots els viatges que va fer el quadre realitzant denúncies antibèl·liques durant més de quaranta anys, des de la seua creació en Paris en 1937 fins a l’arribada al Museu Reina Sofía. L’exposició està dividida en cinc parts: la Guerra Civil espanyola, el reclam propagandístic internacional, l’estada en els Estats Units, la tornada a Madrid i el Guernica com a icona de protesta internacional. Les cinc parts inclouen projeccions audiovisuals, reproduccions fotogràfiques, cartells de l’època i dibuixos que pretenen profunditzar en la història d’una de les obres més representatives de Picasso.

Aquesta exposició itinerant està ubicada al Port de Castelló, a la plaça del Séte, al Moll de Costa del Grau i es pot visitar del 16 de juliol al 28 d’agost. L’entrada és gratuïta, però es poden concertar visites guiades al telèfon 902 906 666. L’exposició està oberta al públic de dilluns a diumenge d’11 a 14 hores i de 17 a 24 hores.