Mezquita afirma que: “El nostre objectiu és fer un projecte més transversal i arribar també a l’alumnat dels instituts”

El regidor d’Educació, Plurilingüisme i Promoció del Valencià, Francesc Mezquita, ha començat les reunions per iniciar la tercera edició de la revista ‘Club Millaret’. La publicació té com a objectiu fomentar l’ús i difusió del valencià entre els xiquets i xiquetes en temàtiques socials que de vegades queden fora del temari escolar, com ara la inclusió. Mezquita ha valorat positivament l’experiència de l’any passat, “les enquestes que vam passar al professorat mostren com la iniciativa està funcionant i està resultant adient per a l’alumnat, és un projecte que havíem de repetir”.

Aquesta tercera edició del Club Millaret és molt més extensa que les revistes anteriors, ja que compta amb la peculiaritat d’estar escrita tant en valencià com en romanés. La temàtica escollida per a l’ocasió és una comparativa de com és la vida a Romania i a Castelló. Es preveu que la revista estiga llesta a l’inici del curs escolar 2019/2020, entre setembre i octubre.

Per al curs vinent, una altra de les propostes que es barallen és la realització d’un còmic. “El nostre objectiu amb el còmic és fer un projecte més transversal i arribar també a l’alumnat dels instituts”, sosté Mezquita. El medi ambient, el reciclatge, el ‘zero waste’, la fundació històrica de Castelló o el ciberassetjament són alguns dels temes que s’han plantejat per a pròximes edicions.