Garcia: “Per fi podrem desembossar i solucionar un problema urbanístic, social i jurídic que porten sofrint els nostres veïns de la Marjaleria durant més de 20 anys”

Ferrando: “Aquesta llei permetrà dotar de legalitat els habitatges situats a la Marjaleria amb una llicència d’habitabilitat”

Compromís per Castelló ha organitzat un acte amb els veïns i veïnes de la Marjaleria per parlar sobre la nova Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) amb el seu redactor i exsecretari autonòmic Lluís Ferrando. Una xerrada imprescindible per conéixer de primera mà la nova llei d’urbanisme impulsada pel Govern del Botànic i com afecta el nostre territori. En l’acte també ha participat el regidor de l’Ajuntament i portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia.

Ferrando ha començat la intervenció explicant que “la Marjaleria té un greu problema urbanístic, com és la situació d’alegalitat que sofreixen molts dels habitatges situats en aquesta zona de Castelló. Però amb la posada en marxa de la nova Llei d’Ordenació del Territori, es podran iniciar els tràmits per revertir la situació”.

Per la seua part, Ignasi Garcia ha volgut destacar que “Lluís Ferrando ha sigut la persona que ha redactat la part de la llei en la qual s’explica com es procedirà a la legalització dels habitatges de la Marjaleria al mateix temps que es respectarà l’entorn amb la minimització de l’impacte sobre el medi ambient, ja que aquesta zona és considerada com una àrea amb espècies d’animals i vegetals autòctons”.

“Amb l’aplicació de la Llei LOTUP, es podrà donar solució al problema social que suposa l’alegalitat de les cases situades a la Marjaleria, dotar-les de legalitat amb la corresponent llicència d’habitabilitat com la resta d’habitatges del voltant i del centre de la ciutat” ha expressat l’exsecretari autonòmic.

A més, Lluís Ferrando també ha posat l’accent en un tema d’actualitat com és la contaminació, particularment, la contaminació del subsòl. “S’ha de posar solució als problemes ambientals que suposa l’existència de canonades connectades als banys i a certs electrodomèstics com la rentadora, que aboquen les aigües residuals al subsòl provocant així la contaminació dels aqüífers que tenim sota terra”.

“Per fi podrem desembossar i solucionar un problema urbanístic, social i jurídic que el Partit Popular ha anat arrossegant durant més de 20 anys, permetent la construcció sense permís, és a dir, la construcció il·legal de molts dels habitatges de la Marjaleria, mentre miraven cap a un altre costat i no donaven resposta als veïns i veïnes de la marjal” ha manifestat el portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia.