Mezquita exposarà el projecte als equips directius dels CEIP a l’inici de curs per a posar-lo en marxa en 2020

El regidor Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha confirmat que entre els plans del seu departament per al pròxim curs destaca la posada en marxa d’un pla de contra l’assetjament escolar orientat, inicialment, als últims cursos de primària, el qual es desenvoluparà com a complement a les actuacions que ja fa la policia de proximitat en aquest camp. Es tracta de la primera iniciativa d’aquestes característiques que desenvolupa el consistori, ja que posarà el pes en la prevenció.

La finalitat d’aquest projecte és “evitar que cap alumne de la ciutat de Castelló tingui una experiència traumàtica mentre està escolaritzat”, per al que Mezquita consensuarà totes les actuacions a realitzar amb els equips directius dels centres. És per això que l’edil presentarà la iniciativa en la trobada que mantindrà al setembre amb els màxims responsables dels col·legis de la capital, a fi d’establir les bases per a iniciar les accions preventives durant l’any 2020.

“Els centres educatius s’han d’omplir d’experiències positives i per això la regidoria d’Educació vol apostar fort per aquesta línia de treball”, ha assegurat el titular d’Educació, per a qui la implicació del professorat és fonamental en l’èxit d’aquest pla.

La trobada del nou regidor d’Educació de Castelló amb els directors i directores dels col·legis servirà també per a abordar la nova edició de l’Escola Canta, en l’exportació de la qual a altres centres de la Comunitat Valenciana ja treballa l’àrea que dirigeix Mezquita. El consistori també activarà una nova edició de la campanya Pintaescola, concebuda per a acostar l’art urbà als centres i contribuir a la seva renovació.