Garcia: ”Implementarem per primera vegada la recollida de matèria orgànica” per tal de “facilitar al màxim el reciclatge els residus que generem en el dia a dia i evitar la saturació dels abocadors i la contaminació del territori”

El regidor de Neteja i Reciclatge de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha confirmat la voluntat del consistori d’ampliar en gairebé 1.300 contenidors la xarxa per a la recollida selectiva de residus de la ciutat. Així ho recull la proposta de modificació del contracte d’aquest servei que prepara l’administració municipal i que suposaria una ampliació d’1.025.590,30 euros respecte a l’actual acord.
D’aquesta manera, la capital implantaria un nou sistema de recollida de residus orgànics, dotat amb 1.098 nous contenidors de càrrega lateral. La distribució dels dipòsits en el conjunt de la ciutat a fi de “facilitar al màxim el reciclatge dels residus que generem en el dia a dia i evitar la saturació dels abocadors i la contaminació del territor”, ha destacat Ignasi Garcia, qui s’ha reunit amb personal de Serveis Públics per a estudiar la localització dels nous punts de recollida d’orgànica.
A aquesta dada, cal sumar la incorporació de 200 nous contenidors d’envasos lleugers que Ecoembes cedirà al consistori. D’aquesta manera, Castelló tindrà 720 dipòsits grocs, distribuïts en els sis districtes de la ciutat, mentre que la quantitat disponible dels anomenats contenidors de resta se situarà en 3.400 unitats.
Pel que respecta a la tramitació d’aquesta modificació del contracte, els serveis tècnics del consistori remetran la documentació al Consell Jurídic Consultiu durant el mes vinent per a assegurar la conformitat d’aquest òrgan. Posteriorment, el contracte haurà de ser aprovat per la Junta de Govern Local.