L’actuació va ser una de les propostes seleccionades en els pressupostos participatius i respon a la creixent necessitat d’aquest tipus d’espais en el districte sud

El projecte per a la creació d’una zona d’esplai caní en el districte sud ha culminat amb la recepció de les obres celebrada al parc Santa Rosa. A la signatura han assistit els regidors de Benestar Animal, Ignasi Garcia, i de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, així com representants de l’empresa executora i personal municipal.

El nou espai disposarà de 3.000 metres quadrats «per a que el veinat puga jugar i compartir moments amb les seues mascotes», com ha recordat Garcia. El regidor de Benestar Animal ha destacat que el parc estarà dotat «de les instal·lacions necessàries per a que es mantinga net i estiga condidicionat per que la gent tinga un lloc d’esplai per a gaudir dels animals».

Per la seua banda, Mezquita ha incidit en la importància d’aquest projecte per al barri i en la capacitat d’acció «que les mesures participatives donen els diferents districtes per tal de respondre a les necessitats dels seus habitants», ja que «els pressupostos participatius fan gran cada xicotet projecte».

Així doncs, els usuaris del nou parc caní trobaran huit nous bancs, dues fonts d’aigua habilitades perquè tant mascotes com persones puguen beure i quatre papereres, a més de dos panells informatius. A fi de garantir la neteja, el projecte elaborat per l’enginyer agrònom municipal, inclou també una xarxa de reg amb una vintena de aspersors. En total, les obres han durat prop d’un mes i han suposat una inversió de 22.247,750 euros.

Cal destacar que aquest projecte suposa un pas més en l’execució del pressupostos participatius del present exercici, dels quals s’han dut a terme més del 60% de les actuacions. Entre les iniciatives desenvolupades pel consistori destaquen el parc ciclista, els projectes de seguretat viària en el CEIP Tombatossals i el del pati del Juan Ripollés o la reforma en les voreres del carrer Pare Jofre.