El consistori crea una pàgina web amb recursos didàctics per a professorat i famílies

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha presentat hui el balanç de la campanya ‘L’orgànica és un marró de tots’, una iniciativa desenvolupada per l’Ajuntament de Castelló per tal de formar les noves generacions en la correcta separació de les restes orgàniques. Aquesta acció és el pas previ a la implantació definitiva de la xarxa de contenidors marrons i de la xarxa de recollida associada, un projecte que es materialitzarà durant l’exercici de 2020, després de l’activació del pressupost.

«Si volem fer un món més sostenible és important que ens involucrem i separar els residus domèstics i, per tant, facilitar el seu tractament, és una manera molt efectiva de d’aconseguir-ho», ha assegurat Garcia. L’edil ha recordat el bon funcionament de les  proves pilot impulsades pel consistori, gràcies a les quals «podem incrementar l’eficàcia de la recollida selectiva a Castelló».

Així, els tallers impartits a l’alumnat de primària han arribat a vora 6.000 escolars de la ciutat, els quals han aprés els residus que van a cada contenidor segons el seu color, a separar els residus orgànics i a construir un compostadors. Els centres també han pogut organitzar una dinàmica de scape room i un cinefòrum entorn al reciclatge i el consum de productes envasats i la campanya ha fet especial incidència en la separació de residus orgànics als menjadors escolars, on s’han realitzat tallers específics i s’han instal·lat contenidors.

La creativitat de la campanya i el desenvolupament de les accions divulgatives ha estat a càrrec d’Ecostudi. El seu director comercial, Ricard Vizcarra, ha explicat el contingut de la pàgina web amb contingut didàctics que tant famílies com professorat pot utilitzar per incidir en la importància del reciclatge, la reutilització dels residus i la reducció dels materials de rebuig a casa i a l’escola.

Cal destacar que aquesta és la primera de les dues accions informatives que contempla la regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus. La segona tindrà la ciutadania com a públic objectiu i servirà per formar la població adulta sobre la correcta utilització del contenidor marró davant la implantació de la recollida d’orgànica a la ciutat.

La campanya en xifres

En total, les dues agents ambientals que han desenvolupat les accions als centres han impartit 285 tallers, durant set setmanes, en 38 col·legis de la ciutat adreçats a xiquets i xiquetes de 6 i 12 anys. L’Ajuntament de Castelló ha lliurat als centres 400 cubells marrons i vora 50.000 bosses compostables de diverses capacitats. A més a més, s’han distribuït 10.000 díptics i 500 cartells per a informar les famílies sobre els residus que es poden llançar a la brossa orgànica.