La trobada ha servit per a definir les seues funcions i responsabilitats

 

El regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita,  ha propiciat una trobada entre els 58 representants municipals per als consells escolars dels centres educatius de la ciutat i el cap d’inspecció de la direcció territorial de Castelló, Juan Corchado, amb la finalitat d’informar les persones seleccionades sobre les seues funcions com a representants del consistori.

Aquesta és la primera vegada que un edil d’Educació convoca una reunió preparatòria d’aquestes característiques, un gest que ha sigut agraït pels  delegats del consistori en els centres educatius. Per a Mezquita, és fonamental que els representants “entenguen que són representants municipals, no de cap partit polític” i que, per tant “siguen proactius i capaços de promoure la participació de la comunitat educativa”.

L’edil ha demanat també que traslladen tota la informació respecte a demandes o suggeriments a l’àrea d’Educació, motiu pel qual convocarà una reunió periòdica en la qual recollir “tota aquesta valuosa informació que ens ajudarà a millorar el funcionament, els serveis i les instal·lacions dels centres i al fet que tots els xiquets, xiquetes i adolescents de Castelló tinguen una educació de qualitat».

Així mateix, Mezquita ha incidit en què totes les persones designades com a representants municipals assumisquen un “ferm compromís d’assistència” a les reunions dels consells escolars. Corchado, per part seua, ha detallat les funcions i competències del consell escolar, així com les seues normes, en relació a les noves directrius de la regulació d’ordre i funcionament dels centres educatius públics.

Cal recordar que la designació dels 58 representants municipals va ser proposada pel regidor d’Educació a la Junta de Govern Local i aprovada per aquest òrgan el mes de gener passat. Tots els partits amb representació el ple de l’Ajuntament de Castelló han designat als seus candidats per a aquesta labor.