Les conclusions de la jornada serviran per elaborar un informe busca cohesionar el teixit productiu i socioeconòmic de la ciutat de Castelló amb l’oferta formativa de Formació Professional

Sota el lema ‘Connectem’, la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló celebrarà demà una jornada que servirà per generar un mapa de situació de la Formació Professional a la ciutat i marcar les necessitats i els objectius d’aquesta branca de l’ensenyament a curt i mig termini. És per això que un dels resultats d’aquesta taula d’FP serà un informe de conclusions que serà elevat al Consell Escolar Municipal i traslladat a totes les autoritats educatives implicades.

Entre les finalitats d’aquesta trobada destaquen la reorganització dels cicles formatius i la col·laboració en  la implantació d’un nou Centre Integrat de Formació Professional a la ciutat de Castelló, un objectiu que comparteix amb el consell escolar.  En la seua consecució col·laboraran els equips directius dels diferents centres d’Educació Secundària de la ciutat, inspecció educativa, associacions empresarials, les empreses amb més oferta d’ocupació, la Càmera de Comerç i l’Agència de Desenvolupament Local, representants dels quals assistiran sessió convocada per a demà.

Obriran l’acte el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, acompanyats per Josep Ripollés membre del consell escolar i de la comissió d’FP d’aquest ens.  Aquesta jornada «és una bona oportunitat a l’hora de vore cap a on va la Formació Professional a Castelló» així com d’obrir el diàleg entre «administració, docentes i empreses», en paraules de l’edil Mezquita.

En la programació de l’acte, s’ha reservat temps per a  presentar l’oferta formativa reglada de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, obrir un debat entorn a aquesta i recollir propostes formatives per part de les persones participants. Així mateix, la jornada servirà per a donar a conéixer l’FP Dual, l’oferta parcial i les col·laboracions centre-empresa.