El conseller d’Educació anuncia la constitució dels consell territorials de la Formació Professional en col·laboració amb la conselleria d’Economia Sostenible

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha obert aquest matí la jornada ‘Connectem’, centrada en la Formació Professional i convocada per la Regidoria d’Educació de Castelló amb l’objectiu de posar en contacte a empreses i entitats representants de diversos sectors empresarials amb les administracions i les directives del centres educatius. Entre les conclusions de la jornada ha destacat el consens en les altres taxes d’ocupabilitat de famílies professionals com Fabricació Mecànica, Electricitat i Electrònica o Instal·lació i Manteniment, un argument que ha de servir per atraure més alumnat.

En aquest sentit, el conseller ha anunciat que «les necessitats pel que fa a la formació professional en l’àmbit de la Plana i de la ciutat de Castelló» es tractaran en la pròxima constitució dels consells territorials de la Formació Professional, «que farem des de la Conselleria d’Educació i la Conselleria d’Economia per tal d’acostar el sistema educatiu al sector productiu i millorar la competitivitat d’aquest». «És importantíssim que en una jornada com la de hui puguem unir-nos per treballar en una oferta integrada de formació professional per tal de millorar les perspectives laborals dels nostres adolescents i del conjunt de la ciutadania», ha destacat Vicent Marzà.

Per la seua banda, el regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, ha recordat que «tenim una assignatura pendent amb el rellançament de l’FP, una branca de la formació en què l’estudiantat i les famílies han de veure un futur amb llocs de treball estables i amb de qualitat». Mezquita ha incidit també en la importància de connectar «tots els nivells de la formació amb itineraris complets per certes especialitats que partisquen d’una FP bàsica i que arriben fins a la superior».

Moltes i molts dels participants en la jornada ‘Connectem’ celebrada al Menador han coincidit a assenyalar els bons resultats de l’FP dual i els casos d’èxit d’iniciatives com les posades en marxa en col·laboració amb empreses químiques i de tractament de l’aigua, que cobreixen les necessitats del sector i garanteixen el lloc de treball a les persones titulades. Així mateix, han destacat la importància d’impulsar el domini dels idiomes en les branques de comerç i els problemes d’envelliment de personal als quals han de fer front sectors com el de l’electricitat i l’electrònica.

Totes aquestes aportacions seran recollides a un informe que serà elevat al Consell Escolar Municipal i traslladat a totes les autoritats educatives implicades. L’encarregat de l’elaboració serà el membre de la comissió d’FP del consell escolar i organitzador de la jornada, Josep Ripollés, qui ha destacat el gran valor de totes les intervencions realitzades durant el debat entorn a la formació reglada obert hui al Menador de Castelló.

Cal destacar que l’alumnat dels tallers d’hostaleria del Centre d’Educació Especial Castell Vell ha estat l’encarregat de servir l’esmorzar durant la pausa de la jornada. L’edil d’Educació ha volgut agrair especialment la col·laboració del centre educatiu, on formen els i les joves per obrir-los al món laboral i afavorir la seua independència.