Garcia es reuneix amb les protectores i agraeix la seua dedicació a l’hora de tindre cura dels gats urbans i d’afavorir «la convivència i evitar possibles molèsties a la ciutadania»

El regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, ha informat les protectores de la ciutat que el pressupost de 2020 incrementarà fins a un 50% els fons destinats al projecte de Captura, Esterilització i Retorn (CER) per a colònies felines. D’aquesta forma, el consistori col·laborarà en el manteniment de 12 nuclis en tota la ciutat i ja ha facilitat al personal voluntari de les associacions animalistes els carnets identificatius que l’acrediten per a intervindre en la cura dels gats.

Garcia, qui s’ha reunit al la casa consistorial amb les protectores, ha volgut agrair-los la seua dedicació, amb la qual «ens ajuden a cuidar aquests nuclis felins», «faciliten la convivència entre animals i persones en espais urbans» i eviten «possibles molèsties a la ciutadania». El projecte CER facilita també el control de la natalitat, en comptar amb recursos per a l’esterilització dels animals, i permet controlar malalties, raons que «demostren l’efectivitat d’una iniciativa que s’ha consolidat a la ciutat i que mereix tot el nostre suport», ha apuntat l’edil.

Així doncs, aquest capítol pressupostari disposarà en aquest exercici de 15.000 euros, després de l’increment de la partida derivat de l’aposta del govern municipal per la iniciativa. Amb aquests fons les protectores podran assegurar les visites veterinàries dels animals i d’alimentar-los.

Col·laboren amb el projecte CER l’Asociación Cultural Protectora de Animales Callejeros, l’Asociación Protectora Amigos de los Animales de Castellón, (ASPAC) i l’Asociación Protectora de Animales Huellas Callejeras. Les persones voluntàries que cuiden i alimenten a aquests animals s’asseguren identificar-los i registrar-los i de mantindre les colònies en bones condicions d’higiene.

Cal assenyalar que la dotzena de colònies felines que les protectores custodien amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló estan situades al Camí Collet, el ermitori de la Magdalena, els grups Sant Agustí i Sant Marcos, el camí Caminás, l’avinguda Quevedo, la zona de Sensal, el camí Serradal, l’avinguda del Mar, el carrer Foradà, la Quadra Colomer i la partida Almalafa (Serrallo). Els nuclis estan identificats amb cartelleria oficial i el personal voluntari ha d’estar acreditat per a actuar en ells.