La ciutadania podrà avaluar els coneixements adquirits amb la prova que publicaran en finalitzar cada setmana

La regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Francesc Mezquita, oferirà a partir de hui, dilluns 23 de març, una sèrie de recursos en línia per aprendre i millorar els coneixements del valencià. Els materials estaran disponibles al perfil de la xarxa social Facebook del departament i s’actualitzaran diverses vegades a la setmana.

«Aquesta iniciativa naix arran de l’alta demanda que hem rebut per part de la ciutadania per a la realització dels cursos de valencià», ha afirmat l’edil. Mezquita ha assegurat que «ara que hem de quedar-nos a casa, moltes persones aprofiten per preparar proves per tal d’obtenir certificacions com les de la Junta Qualificadora o les de l’Escola Oficial d’Idiomes» i per això, «hem posat a disposició de totes i tots els usuaris una sèrie de recursos en línia que faran l’aprenentatge més dinàmic i innovador».

Així, totes aquelles persones que vulguen aprofitar aquesta oportunitat d’ampliar els seus coneixements, trobaran els recursos a la pàgina ‘Departament de Plurilingüisme i foment del valencià Ajuntament de Castelló’. En finalitzar cada cada setmana, i després d’haver revisat tots els materials, el personal de departament prepararà una prova per a que els usuaris avaluen l’evolució de l’aprenentatge.

A més, el consistori oferirà cursos massius en línia, dels nivells B1, C1 i C2, amb més activitats i consells per millorar el coneixement del valencià. Mitjançant la lectura, la ràdio, la música, la televisió i les eines multimèdia que actualment tenim al nostre abast, els usuaris podran aprofundir en l’estudi del valencià.

El departament que dirigeix Mezquita també ha pensat en els més menuts i menudes. Setmanalment, les families trobaran materials i idees per posar en pràctica els coneixements lingüístics i fomentar així l’aprenentatge conjunt.