Mezquita ha informat de la creació d’una adreça de correu per a facilitar la comunicació

El departament d’Educació de l’Ajuntament de Castelló contribuirà a resoldre els dubtes que les famílies de Castelló puguen tindre entorn al funcionament del sistema educatiu durante l’estat d’alarma, el qual durarà fins al pròxim 11 d’abril si no es produeixen noves pròrrogues. Per a fer-ho, han habilitat un correu electrònic i començaran respondre les consultes a partir de demà, dimecres 25 de març.

“Volem acompanyar les famílies i els professionals de l’educació durant aquestes setmanes que entenem són difícils per a tothom”, ha assegurat l’edil de l’àrea, Francesc Mezquita, qui ha recordat que “és la primera vegada que ens enfrontem a una situació d’aquestes característiques i hem d’agraïr que els avanços tecnològics ens permeten mantenir la relativa normalitat educativa i continuar amb el curs, com ha garantit el conseller Marzà”. El regidor d’Educació ha valorat “l’esforç que pares, mares, alumnat i professorat estan fent per adaptar-se a les noves maneres d’ensenyar i d’aprendre”.

D’aquesta manera, les famílies de Castelló poden comunicar-se des d’ara mateix amb el departament per a sol·licitar informació mitjançant el correu electrònic dubteseducacio@gmail.com. Mezquita també ha posat al servei d’aquesta iniciativa els seus perfils públics a les diverses xarxes socials i transmetrà les consultes que hi arriben a l’equip encarregat de gestionar la informació.

El regidor d’Educació ja va atendre les consultes dels professionals de l’ensenyament de Castelló durant la setmana passada. Mezquita va facilitar informació entorn a les proves d’accés a la universitat, les quals han quedat ajornades fins que es puga determinar la data de realització; el mètodes d’avaluació en línia, que es faran mitjançant el programari AULES, o les adjudicacions contínues per a fer substitucions, suspeses fins que es reactive l’ensenyament presencial.

Cursos de valencià en línia

L’emergència sanitària i l’estat d’alerta han impedit continuar amb el desenvolupament presencial dels cursos de valencià que ofereix l’Ajuntament de Castelló en col·laboració amb Escola Valenciana, motiu pel qual l’ensenyament s’ha traslladat a la xarxa. Els continguts es treballaran  amb diverses eines que ofereixen les noves tecnologies, adaptats  a cada nivell.

Escola Valenciana ha remés els usuaris enregistrats un video tutorial del docnet que impartiex els cursos en què explica que es podran fer servir la vídeoconferència, els xats múltiples, lese tutories individualitzades, l’enviament de vídeos amb les classes magistrals, l’enviament d’activitats i correcció en línia i els serveis d’emmagatzematge i arxius compartits com el de Google Drive. Per accedir a aquesta informació cal respondre un formulari per garantir la protecció de dades dels usuaris, un formulari que també ha rebut per correu electrònic l’alumnat inscrit prèviament a l’activitat.