Castelló destaca per projectes artístics com ‘Sis cordes, mil veus’ i ‘L’Escola Canta’

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, ha participat en l’assemblea general de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), la celebració de la qual estava prevista a la ciutat finlandesa de Tampere però que finalment s’ha realitzat de manera telemàtica. Durant la sessió, s’han traçat les línies d’actuació del projecte de l’entitat per a 2020 i s’ha aprovat l’accés de 25 noves ciutats membres d’Europa i Llatinoamèrica.

Mezquita ha assegurat que Castelló treballarà en diverses línies estratègiques per a situar-se com a referent internacional. Entre aquestes, figuren la segregació escolar, la sostenibilitat, l’oci educatiu i la mobilitat. Aixi mateix, la ciutat ja destaca per projecte que combinen la cultura amb la creació artística, com ‘L’Escola Canta’ o l’iniciativa ‘Sis cordes, mil veus’, impulsada pel consistori amb col·laboració amb el Cefire i el guitarrista Pedro Navarro.

“Estem dissenyant una ciutat en consonància amb els objectius de desenvolupament sostenible definits per totes les àrees del govern municipal i en aquest sentit farem de Castelló un espai d’inclusió i d’igualtat”, ha assegurat el regidor d’Educació. “Estem fermament compromesos en fer de la nostra una autèntica ciutat educadora i aquesta meta només la podrem assolir si impliquen, no només totes les àrees polítiques, si no també altres administracions i moviments associatius i veïnals”, ha manifestat.

Aquest és precisament un dels objectius de pla d’acció de 2020 per a incrementar l’incidència política i que parla de promoure un Pacte per la Ciutat Educadora en les diferents ciutats associades, amb la finalitat de sumar esforços i generar sinèrgies amb la societat civil. El document també recull com a objectiu la millora de les capacitats dels governs locals, motiu pel qual Mezquita s’ha compromés a implicar diverses àrees municipals i a concienciar-les sobre el seu potencial educatiu, així com a mantenir el contacte amb altres ajuntaments amb els quals intercanviar experiències i projectes.

Finalment, Mezquita ha volgut destacar la importància d’adoptar la filosofia de l’AICE en l’actual situació de confinament derivada de les mesures preventives davant l’epidèmia del COVID-19. En aquest sentit, “hem de motivar que les xiquetes, els xiquets i els i les joves pensen en el bé col·lectiu i que entenguen que aquesta solidaritat de comunitat sorgida en el últims dies ha d’anar més enllà del període de tancament”. “Hem d’aprofitar l’oportunitat per a impulsar una educació más cívica”, ha incidit.