Castelló facilita l’adopció d’animals abandonats mitjançat la web municipal durant l’estat d’alarma

Les famílies podran acudir a pels animals a les instal·lacions del servei municipal de recollida, on en tindran cura fins que finalitze el període de confinament

La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Castelló i l’empresa adjudicatària de la recollida d’animals a la ciutat han arribat a un acord per a mantenir a les instal·lacions del nucli zoològic totes les mascotes que siguen adoptades durant l’estat d’alarma i aquelles que hagueren quedat compromeses durant els dies previs al decret del Govern. D’aquesta manera, el personal del servei tindrà cura dels animals fins que les famílies puguen anar a recollir-los.

Per a que les persones interessades a adoptar una mascota puguen coneixer-les, l’empresa diposa d’un apartat d’adopcions amb imatges i caractéristiques dels animals i facilitarà més informació per telèfon per determinar la compatibilitat entre adoptant i adoptat. El consistori ha habilitat un enllaç directe a la protectora en el mateix web municipal – a la secció de Sistema d’Adoptacions de l’apartat d’Animals de Companyia – on informa sobre els gosso i gats, fonamentalment, que busquen una llar.

“Treballem per assolir el sacrifici zero i no abandonem aquest repte malgrat estar en estat d’alarma”, ha explicat l’edil de Benestar Animal, Ignasi Garcia, qui ha assegurat que “anem a donar totes les facilitats per tal de mantenir el bon ritme d’adopcions que hem aconseguit fins ara”. Garcia ha recorda que “aquesta situació excepcional que estem vivint ha posat de manifest l’acompanyament i la contribució a mantenir un bon estat d’ànim que fan les mascotes a casa i per això recordem la importància de cuidar-les com es mereixen i de donar una segona oportunitat a aquelles que busquen una família”.

Pel que fa al balanç d’adopcions durant el primer trimestre de l’any, el consistori i el servei de recollida n’han gestionat 28 expedients. D’aquests, 22 corresponen a gossos i altres sis són de gats.

Un poni, l’última incorporació

El servei de recollida d’animals de l’Ajuntament de Castelló va localitzar el passat diumenge 22 un poni a la carretera de Borriol. Malgrat que l’animal està en perfectes condicions i disposa de xip, no ha estat possible contactar telefònicament amb el propietari, de manera que tant la protectora com el consistori fan una crida per a localitzar el responsable de l’equí. En cas que no siga possible trobar-lo, l’animal serà posat en adopció.