Mezquita es reuneix amb l’organització per a definir el format de l’esdeveniment, previst per al novembre
El regidor d’Educació i Plurilingüisme de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, s’ha reunit amb representants de la Fundació Bromera per tal d’organitzar la que serà la VI Trobada de Professorat de Valencià. L’esdeveniment està previst per al  novembre i, en eixe sentit, consistori i organització han acordat definir el model de ponències (presencial, en línia o mixt) segons avance la situació sanitària.

L’educació en línia serà un dels eixos temàtics entorn als quals girarà la jornada, com a conseqüència de “la realitat formativa que ens ha imposat aquest estat d’alarma i que ens obliga a reflexionar sobre com podem contribuir a millorar-la”, ha apuntat Mezquita. Per al regidor, “el foment de la lectoescriptura ha d’anar per la via digital, ja que hem vist que aquest recurs facilita que els materials arriben a més alumnat i permet treballar les competències lingüístiques i digitals de manera combinada”.

Aquesta sisena edició serà la primera que se celebrarà a Castelló després de passar per Alzira, Xàtiva o Altea, en edicions anteriors. “És un orgull que Bromera haga triat la nostra ciutat, ja que promoure l’ús del valencià com a valor cohesionador del territori i de la cultura, així com el foment de lectura entre les noves generacions, són dos del objectius principals que tenim a la regidoria”, ha destacat l’edil, qui ha agraït la col·laboració que presta a aquesta proposta la Regidoria de Cultura, dirigida per Verònica Ruiz.

La Trobada de Professorat de Valencià és una activitat formativa i orientada a adquirir, a través d’un equip multidisciplinari de ponents professionals de l’escriptura, una formació i uns coneixements que puguen posar en pràctica en les aules. Les ponències realitzades en les anteriors edicions han tractat sobre el foment i la iniciació a la lectura i l’escriptura, així com l’intercanvi de recursos i experiències, a més de les metodologies utilitzades per cadascun dels docents en les seues aules.