El consistori recorda que les tramitacions derivades de l’alerta sanitària són gratuïtes i recomana acudir sempre a les plataformes oficials

L’Ajuntament de Castelló estudia mesures legals per a combatre a les pàgines web que suplanten la plataforma municipal per a la realització de tràmits electrònics. El consistori ha detectat casos en els quals determinades empreses cobren als usuaris per tramitar certificats d’empadronament o canvis de domicili, una gestió que és totalment gratuïta i que pot fer-se des de la seu electrònica municipal.

Com ha apuntat l’edil d’Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia, «no tolerarem que aquestes empreses s’aprofiten del desconeixement d’algunes persones per a fer caixa ni que, moltíssim menys, utilitzen la referència d’un servei públic que és gratuït». Garcia també ha recordat que «la utilització de dades personals de manera irregular pot suposar un greu delicte i per això estem a la disposició de les autoritats competents per al que requerisquen».

En aquest sentit, el consistori recomana acudir sempre a la seu electrònica municipal per a realitzar qualsevol cerca (sede.castello.es) i consultar des d’allí el catàleg de tràmits. A aquesta seu també s’arriba amb totes les garanties des de la web www.castello.es, on s’han ajustat els cercadors perquè només mostren resultats de plataformes oficials.

Si la ciutadania prefereix aclarir alguna informació, el telèfon el 010 està disponible des de les 8.00 fins a les 22.00 hores. També hi ha la possibilitat d’enviar un correu electrònic (info@castello.es o padronhabitantes@castello.es) o d’iniciar un xat a través de l’aplicació de missatgeria Whatsapp (609 223 416).

Cal recordar que, després de la declaració de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Castelló ha activat l’expedició mitjançant la seu electrònica de certificats d’empadronament amb una tramitació totalment telemàtica, per a evitar així les atencions presencials i minimitzar els riscos de contagi. Per a utilitzar-ho és necessari disposar de la identificació electrònica que facilita el Govern i que també pot sol·licitar-se en línia.

La sol·licitud de volants d’empadronament ha sigut una de les tramitacions amb més demanda des de l’activació del Pla Espacial d’Atenció a la Ciutadania COVID-19. Aquesta s’incorpora al catàleg de més de 250 tràmits que ofereix l’Ajuntament de Castelló, la immensa majoria dels quals tenen una versió electrònica.