Compromís ha sol·licitat que es recupere el servei ferroviari entre Vinaròs i Castelló. En una pregunta formulada al Govern, el senador de Compromís Carles Mulet exposa que el dilluns 11 de maig van tornar a la normalitat els horaris de rodalia de tot el nucli de València -on també està la C6 València-Castelló-, però els trens que van a Vinaròs, com estan catalogats de mitjana distància, no s’han restablert, continuant amb només 4 serveis -2 anades i dues voltes- dels 24 diaris que hi havia.

Mulet explica que des de mitjana i llarga distància diuen que encara estan treballant al 30 per cent, la qual cosa -en la seva opinió- no es correspon amb l’actual oferta dels trens a Vinaròs que és del 16% amb els esmentats 4 serveis. “Per a aconseguir el 30% s’haurien d’oferir 8 trens -4 d’anada i 4 de tornada-“, ha afegit.

El senador assegura que a mesura que la situació es vaja normalitzant, s’incrementarà necessàriament la demanda, i amb aquesta poca oferta “molta gent no tindrà la combinació de trens necessària per a desplaçar-se”.

Aquesta circumstància -segons apunta- es dóna també en altres serveis, com Alcoi, Conca o Terol, on, encara que tenen un 30% del servei, “això significa un sol tren, fet que provoca que no acabi sent útil perquè ho utilitzen les persones usuàries, fent-los inservibles per a la mobilitat de bona part de la ciutadania”.

Tenint en compte que l’àrea sanitària de Vinaròs – pràcticament Baix Maestrat i Ports- està en fase 1, que es preveu que l’àrea sanitària de Castelló i de la Plana puguen passar aviat, i que aquest servei també és usat per molta gent de les comarques de Tarragona també amb fase I, Compromís ha preguntat al Govern quines previsions té per a augmentar i recuperar la freqüència i quines mesures preveu per a recuperar progressivament el servei ferroviari en el territori valencià d’acord amb les fases de desescalada.