La contractació prioritza a autònoms i pimes en millores urbanes, escoles, seguretat, mobilitat, accessibilitat i instal·lacions
El Pla d’Inversions de Revitalització Econòmica de Castelló (Pirecas) constarà en la seua primera fase de 47 actuacions i injectarà a la ciutat més de 1,5 milions d’euros en obres menors en els pròxims mesos, facilitant l’accés als projectes a autònoms, pimes i microempreses. Les obres, que s’extrauen de plans municipals, de processos participatius ja executats i de les demandes de juntes i consells de districte, es distribueixen en quatre blocs: seguretat viària, mobilitat sostenible i accessibilitat; pla de reforma d’escoles; millora urbana; i instal·lacions municipals.


El regidor d’Obres i de Contractació, Rafa Simó, ha detallat hui les inversions del Pirecas al costat de l’edil de Transparència i Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia. Simó ha assegurat que es tracta d’un pla impulsat per l’equip de govern en el context de l’estat d’alarma amb la voluntat de continuar sumant obres en un futur, “per a contribuir a la reactivació econòmica i social de Castelló i a la generació de llocs de treball a través de la diversificació de la contractació pública”. “Pensem en el dia després de la crisi sanitària per la covid-19 i des de l’Ajuntament volem pal·liar els efectes negatius que tindrà sobre el teixit econòmic i productiu local, especialment en autònoms, pimes i microempreses”, ha ressaltat Simó.


Garcia, per la seua part, ha explicat que aquest pla busca aconseguir “una reactivació immediata i àgil, que ens permeta posar en marxa els sectors productius el més prompte possible després de dos mesos de parada obligada”. Per a Garcia, “l’Ajuntament s’ha de posicionar com a motor econòmic, afavorir que es reprenga l’activitat i vetlar perquè es complisquen les línies de treball de l’equip de govern, basades en la sostenibilitat i la millora dels serveis públics”.


Respecte a les obres de seguretat viària, mobilitat sostenible i accessibilitat, Simó ha indicat que suposen una inversió de més de 480.000 euros, en la millora de l’accessibilitat en el Grup Lourdes, la construcció de diversos passos de vianants sobreelevats, carrils bici i instal·lacions semafòriques. També en l’ampliació de voreres i la millora de l’accessibilitat en parades de bus. “Xicotetes actuacions que ens permeten avançar en una ciutat més accessible, que reforça la seguretat viària i continua apostant per una mobilitat més sostenible”, ha assegurat el regidor d’Obres i Contractació.Quant a les inversions en infraestructures educatives, són fonamentals en l’estratègia municipal i estan dotades en uns 465.000 euros. Aquesta inversió, sumada a les previstes per Edificant a la ciutat, suposarà un total de “més de 19 milions d’euros que aniran destinats a millorar les escoles i a oferir més serveis a les famílies”, ha assegurat Garcia. Entre altres, l’obertura de noves línies de dos anys en els col·legis Antonio Armelles i Isidoro Andrés, les obres dels quals estan incloses en el Pirecas amb 103.000 euros de pressupost en total.


Respecte a millores urbanes, les actuacions previstes tenen un pressupost de 350.000 euros, distribuït per a fer front a peticions ciutadanes i a les noves realitats derivades de la crisi sanitària. Destaca en aquest bloc la instal·lació d’enllumenat en el Camí Mestrets, una reivindicació ciutadana a la qual serà possible respondre amb una inversió estimada de 65.700 euros.
En el capítol de millores en les instal·lacions municipals la prioritat és que “la ciutadania puga beneficiar-se d’aquestes actuacions que, alhora, ajuden a promocionar activitats de turisme de proximitat». Aquest apartat té 270.000 euros i destaquen inversions per a la dotació de subministrament elèctric en el jaciment de Vinamargo (60.000 euros), el tancament exterior del Gaetà Huguet i les millores en el cementeri de San José (40.000 euros cadascuna).


D’altra banda, Simó ha recordat que s’ha habilitat un espai en la pàgina web municipal per a la subscripció de treballadors autònoms, microempreses i pimes que tinguen interés a accedir a la contractació pública com a contractistes o subcontractistes d’obres, subministraments i serveis. L’enllaç per a inscriure’s, que es troba situat en el perfil del contractant de www.castello.es, és el següent: contractaciomenor.castello.es