El govern municipal dedicarà 350.000 més a ajudes d’emergència social i a l’alberg provisional

L’Ajuntament de Castelló destinarà el 20% del seu superàvit a despesa social amb la finalitat de fer front a la crisi produïda per la covid-19. El govern municipal ha informat aquest dimecres en la comissió plenària de Govern Interior de l’expedient de modificació de crèdit per a poder utilitzar un total de 349.766,49 euros de romanent de tresoreria positiu dels pressupostos de 2019 amb l’objectiu de destinar aqueix import a polítiques de despesa social per a pal·liar els efectes de l’emergència social per coronavirus. Aquesta modificació de crèdit, aprovada per decret d’alcaldia, es fa sobre la base dels Reials decrets llei 8/2020 i 11/2020, de 17 i 31 de març, respectivament, de mesures urgents extraordinàries i complementàries per a fer front a l’impacte econòmic i social de la covid-19.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que aquesta normativa permet als ajuntaments destinar fins al 20% del superàvit pressupostari a finançar despeses corrents i d’inversió en serveis socials i polítiques de promoció social. “L’Ajuntament de Castelló compleix amb els requisits financers i pressupostaris necessaris per a poder destinar aquest percentatge del nostre superàvit a polítiques d’emergència social i ajudar així a qui estan patint les conseqüències socials d’aquesta crisi sanitària global”, ha indicat Marco.

L’alcaldessa ha destacat que aquesta modificació, sol·licitada a través de la Regidoria de Benestar Social i Dependència, “permetrà destinar 221.611,81 euros a ampliar la dotació de les partides per a garantir ingressos suficients a les famílies i assegurar la cobertura bàsica de les seues necessitats”. La resta, 128.164,68 euros, es destinarà a l’alberg provisional habilitat per l’Ajuntament per a acollir a persones sense llar davant la crisi sanitària.

Per part seua, el regidor d’Atenció Ciutadana i Transparència, Ignasi Garcia, ha recalcat que “la voluntat de l’Acord de Fadrell és reforçar l’àrea de benestar i les polítiques socials per fer front a la crisi sanitària i econòmica”. Així, Garcia ha destacat la importància de crear un “escut social” que evite que cap persona quede arrere en aquesta situació d’emergència. “No és casualitat que el benestar siga el primer punt del full de ruta del govern, per a l’Acord de Fadrell aquesta és una prioritat absoluta”, ha explicat el regidor.

Aquesta resolució haurà de ser convalidada en el pròxim ple de maig de l’Ajuntament de Castelló.