El consistori valora en 176.000 euros les dues actuacions, les quals permetran traslladar l’alumnat del Vicent Marçà i de l’Herrero durant les obres

L’Ajuntament de Castelló ha obert el procediment per a la licitació de les obres d’adequació en els dos solars que acolliran les aules provisionals dels CEIP Vicent Marça i Herrero, mentre els col·legis són reformats. Tots dos estan inclosos dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació per a la millora i nova construcció d’instal·lacions educatives i en tots dos està previst que les obres comencen durant el present exercici.

La preparació dels solars, incloses les obres que siguen necessàries per a fer-ho, tindrà un cost estimat de 176.000 euros, segons els plecs de la licitació. Per a accelerar el tràmit, s’ha triat un procediment obert simplificat que ha permés que tots dos concursos estiguen ja en marxa.

«Hem d’agrair la gran faena realitzada des de l’àrea de Contractació per a fer possible aquesta licitació en el menor temps, una cosa que evidencia la voluntat d’aquest equip de govern de donar absoluta prioritat a Edificant i a totes les obres que tinguen a veure amb centre educatius», ha manifestat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita. L’edil considera que «l’execució d’aquestes obres accelera els projectes pendents en tots dos centres i, a més, suposa una injecció de fons en el sector de la construcció».

Així doncs, el projecte per a l’adequació del solar en el qual se situarà el CEIP Herrero (al costat del carrer Riu Ter) té un pressupost base de 153.000 euros i el termini d’execució són 42 dies. En aquest cas, les obres consistiran en la creació d’una solera i l’obertura de canalitzacions. Com ha explicat Mezquita, i en tractar-se d’un solar municipal, «la inversió ens permetrà, a més, disposar d’un espai per al trasllat d’altres centres en el futur o per a qualsevol activitat municipal que requerisca d’un espai com aquest».

Més senzilla és l’actuació en la futura ubicació temporal del Vicent Marçà, al costat de la CV-1520. En aquest cas, el pressupost base de licitació és de 53.000 euros i els treballs duraran 28 dies. Ací únicament és necessari netejar l’espai llogat pel consistori i garantir que les canalitzacions i les preses de corrent i aigua per al centre provisional funcionen correctament.