Demà reobri el mercat de Castelló amb els llocs d’alimentació i les màximes garanties sanitàries i de seguretat.

El Recinte de Fires i Mercats de Castelló ha sigut desinfectat hui per a acollir demà amb màximes garanties sanitàries la reobertura del Mercat del Dilluns. Diversos operaris s’han encarregat de realitzar les labors de desinfecció integral de l’espai, fumigant les zones comunes, mentre que també s’ha actuat en els banys. Durant la celebració del mercat hi haurà neteja continua dels banys i tot el recinte es netejarà i desinfectarà de nou, recollint també els residus generats, quan desmunten les parades. Aquest protocol es repetirà periòdicament els diumenges perquè cada dilluns puga muntar el mercat amb les mesures oportunes de seguretat i de protecció de la salut per a clients i venedors.
El regidor d’Innovació Comercial, David Donate, i l’edil de Reciclatge i Neteja, Ignasi Garcia, han supervisat hui els treballs de desinfecció, després dels quals reobrirà demà el Mercat del Dilluns per a la totalitat de llocs d’alimentació, mentre que les parades de tèxtil s’incorporaran a partir del 6 de juliol.

“Els mercats de dilluns i del Grau són molt importants per a reforçar la xarxa alimentària de proximitat i fer costat a la producció autòctona”. Garcia ha destacat que “ara que es donen les circumstàncies per a la seua reobertura hem apostat per una neteja a fons, amb productes viricides, que ens permetran reobrir els mercats amb totes les garanties sanitàries”.
En el mercat es garantitza la distància entre llocs de dos metres entre si i de sis metres enfrontats. Els clients hauran de complir també amb les distàncies de seguretat d’un metre amb el lloc i de 1,5 metres entre els diferents usuaris, així com en l’ús de mascaretes en distàncies inferiors a 1,5 metres. En els accessos hi haurà gel hidroalcohòlic i només els venedors podran manipular els productes. A més, es distribuiran papereres i contenidors per a poder depositar en ells els residus.La reobertura comptarà amb un dispositiu especial de seguretat i emergències que estarà coordinat per la Policia Local de Castelló i Protecció Civil per a garantir les mesures sanitàries, el control dels accessos i l’aforament, que s’ha situat en 1.300 persones entre venedors i clients. Per a això, s’ha elaborat un Pla d’Actuació davant Emergències específic, amb procediments de prevenció i intervenció en emergències i seguretat.