Llum verda de l’equip de govern a una proposta que busca «defensar els drets per la igualtat i la llibertat de les persones LGTBIQ+»

El govern de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui una moció amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ que contempla, entre altres propostes, l’elaboració d’un Pla Municipal per la Diversitat Sexual «que situe a Castelló al capdavant de la defensa dels drets d’aquests col·lectius en l’àmbit local». D’aquesta manera, la ciutat se estarà entre les capdavanteres a prendre mesures a per tal de defensa la igualtat i a combatre la discriminació de les persones LGTBIQ+.

La regidora d’LGTBI de Castelló ha assegurat durant el ple que amb aquesta iniciativa pretenen “defensar els drets i reivindicar la lluita col·lectiva per la igualtat i la llibertat de les persones que són representades sota les sigles LGTBI, denunciar explícitament l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia i posar en marxa les mesures necessàries per a eradicar aquesta xacra social”.

Ruiz ha assegurat que les manifestacions d’odi i les discriminacions són encara la realitat que viuen moltes persones. “Ho vam comprovar en les imatges que fa poc es difonien a les xarxes socials, on vèiem comportaments menyspreables a una dona trans per part d’un policia local», ha recordat la regidora, qui ha incidit en què “el confinament en ha obligat a moltes persones LGTBI a viure un doble confinament en entorns familiars hostils».

L’edil al capdavant de les àrees de Feminismes i LGTBI ha demanat col·laboració per tal que, des de l’Ajuntament de Castelló, “puguem continuar treballant en favor de la igualtat legal, social i de facto entre totes les persones. Cal impedir que les conviccions morals o ideològiques individuals seguisquen posant entrebancs a l’avanç de la igualtat també des de la perspectiva de la lluita pels drets LGTBI i contra la seua discriminació, perquè equival a la lluita pels drets humans i és l’únic camí de la democràcia».

Ruiz també ha lamentat que la declaració institucional que acompanyava aquesta moció haja estat vetada i que per tant, aquest diumenge, 28 de juny, “l’Ajuntament de Castelló no puga manifestar-se en bloc a favor del drets de les persones LGTBI”. No obstant, la regidora sí que ha confirmat la seua presència
a l’acte organitzat per les associacions i entitats locals vinculades al moviment.