Quatre entitats creen una formació que servirà per «unir forces i combatre les discriminacions»

La regidora de Feminismes i LGTBI de Castelló, Verònica Ruiz, ha acompanyat els col·lectius locals durant la presentació de la nova plataforma cívica LGTBIQ+ de Castelló. La Plataforma aglutina Castelló LGTBI, el Consell de la Joventut, Queer Fest i Salusex-UJI, entitats que treballen per la igualtat i la defensa dels drets de les persones LGTBIQ+ a la ciutat.

Ruiz ha celebrat el naixement d’aquesta plataforma “tan necessària per a unir forces i definir camins comuns per combatre les injustícies i les discriminacions que encara pateixen moltes persones per qüestions d’identitat de gènere o diversitat sexual”. La regidora els ha mostrat tot el suport del consistori a l’acció comuna per a la defensa dels drets i la igualtat de les persones representades sota les sigles LGTBI i els han convidat a participar en el desenvolupament del Pla Municipal de Diversitat Sexual de Castelló, la creació del qual va aprovar ahir el govern de la ciutat.

Aquestes accions estan emmarcades dins de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que es commemora el pròxim 28 de juny. Així mateix, la Regidoria de Feminismes i LGTBI ha volgut donar suport a la programació d’actes de l’Orgull amb la celebració de la IV Mostra de Cinema Afectiu-Sexual, ‘Queerzine 2020’, al Teatre del Raval, que repren la seua activitat.

Sota l’eslògan ‘Dones LGTBI: Sororitat i feminisme’, aquesta edició del cicle pretén donar visibilitat a les dones LTB amb la projecció de pel·lícules al voltant d’aquesta premissa. El cicle començarà el dimarts 30 de juny amb la projecció de la pel·lícula ‘Mappñethorpe’ (2019) de la directora estatunidenca Doane ‘Ondi’ Timoner. La següent cita serà l’1 de juliol amb ‘Le milieu de l’horizon’ (2019), de la directora Delphine Lehericey.

Per a dijous 2, el Raval projectarà el film francés ‘Portrait de la jeune fille en feu’ (2019) de la directora Céline Sciamma’; per al dia 3, està programada la pel·lícula ‘Breve historia del planeta verde’ (2019), del director brasiler Santiago Loza.

Finalment, per al cap de setmana es projectaran els films ‘The Favourite’ (2018), de Yorgos Lanthinos, una producció feta entre el Regne Unit, Irlanda i els Estats Units, dissabte 4 de juliol,. Per a diumenge, està programada ‘Liberté’ (2019) del director Albert Serra. Totes les projeccions es faran a les 20.00 hores i a l’interior de la sala s’hauran de seguir les normes d’higiene i seguretat establertes en la nova normalitat.