La renovació dels lavabos als centres i la creació d’un pla de climatització, entre les intervencions que resoldrà el nou servei

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Castelló ha donat llum verda a la creació d’una oficina de construcció que assumirà el projecte vinculats al Pla Edificant. A més de la realització dels projectes de la nova via d’Edificant, un dels objectius d’aquest oficina serà el de reformar els lavabos als centres on siga necessari. Els professionals de l’oficina també desenvoluparan un pla de climatització que permetrà resoldre les descompensacions tèrmiques que pateixen algunes aules.

D’aquesta manera, el consistori «guanya múscul alhora calendaritzar, planificar, executar i controlar les renovacions i noves construccions de col·legis i instituts a la nostra ciutat», com ha confirmat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, qui ha recordat que aquest era «un dels punts fonamentals en l’apartat d’Educació de l’Acord de Fadrell».

En la iniciativa participa també la Regidoria d’Obres i Projectes Urbans, el responsable de la qual, Rafa Simó, ha destacat que “d’aquesta manera disposarem de més recursos per a poder desenvolupar els projectes d’Edificant convenientment, tant els quatre ja formalitzats com les futures actuacions, avançant així en la posada en marxa d’infraestructures educatives necessàries a la nostra ciutat”.

Així les coses, el nou programa laboral s’activarà el pròxim 1 d’agost i permetrà incorporar a la plantilla un arquitecte o arquitecta superior, un arquitecte o arquitecta tècnic, una enginyer o enginyera industrial i una persona d’administració. Està previst que aquest equip treballe en aquests projectes fins al tancament de l’exercici de 2022.

Licitada la redacció del projecte del CEIP Sebastián Elcano

La sessió de la junta també ha servit per a avançar en la intervenció permetrà renovar el CEIP Elcano. Així, l’òrgan ha aprovat la licitació de la redacció del projecte, amb un pressupost base de 234.430,72 euros, amb l’IVA no inclòs.

El projecte permetrà situar el gimnàs en la planta baixa de l’edifici i obrir dos accessos, de manera que la instal·lació serà més inclusiva i podrà usar-se fora de les hores lectives. La reforma del centre està valorada en vora cinc milions d’euros i suposarà, entre altres millores, l’obertura d’una nova aula d’Infantil de 2 anys i la creació d’un menjador amb 200 places de capacitat.