«Hi ha un compromís clar amb la nostra ciutat, perquè Castelló necessita un Pla General que puga atraure inversions» i afavorir un creixement equilibrat, ha assegurat el portaveu del grup Compromís

La resolució per part de la Comissió d’Avaluació Ambiental, favorable al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Castelló, impulsa el procés per a la seua aprovació. En aquest sentit, el portaveu del grup Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha celebrat «la celeritat amb què la Conselleria de Medi Ambient ha tramitat aquest assumpte, una celeritat que demostra que hi ha un compromís clar amb la ciutat de Castelló».

Menys d’una setmana ha tardat la Conselleria que dirigeix Mireia Mollà a valorar l’expedient d’ençà que va rebre l’últim document necessari, l’informe inundabilitat, per part de la Conselleria d’Obres Públiques. Aquest pas fet per la Comissió permetrà avançar en l’aprovació del nou Pla General, que «Castelló necessita» per a poder «atraure inversions i, sobretot, un pla com el que em plantejar, el qual busca un equilibri entre el desenvolupament industrial, el creixement d’habitatges i el manteniment del territori i del nostre terme municipal», segons Garcia.

La sectorial d’Ordenació del Territori i Transició Ecològica de Compromís per Castelló ja va definir l’aprovació d’aquest Pla General com a “cabdal” per a contribuir a la recuperació de l’economia de la ciutat a l’hora de donar seguretat a les inversions de moltes indústries i empreses de la construcció. El Pla General també contribuirà a generar llocs de treball oportunitats de creixement i expansió, necessàries després de la crisi sanitària, com ja va apuntar Garcia fa un mesos.

La ciutadania també està a l’espera d’aquest pla per a poder fer reformes o noves construccions particulars. És per això que la mesa sectorial de Compromís per Castelló va apostar per punt reprendre immediatament la tramitació i les reunions amb associacions i col·lectius veïnals i socials de la ciutat, per tal d’escoltar i debatre les seues al·legacions.