El portaveu del grup Compromís destaca les mesures per tal de recuperar el treball de centenars de xicotetes i mitjanes empreses, «les quals necessiten el suport de l’Ajuntament de Castelló per a seguir endavant»

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat el pressupost de 2020, uns comptes redefinits per tal d’adaptar-se a la realitat social generada arran de la pandèmia de la COVID-19. «Hui aprovem un pressupost pràctic, conseqüent amb la situació que estem vivint i dissenyat per a revertir els danys ocasionats per la crisi sanitària, per a tirar endavant mesures de xoc contra la pandèmia, i al mateix temps, oferir oportunitats de futur per a molts ciutadans i ciutadanes que estan patint-ne les conseqüències», ha assegurat el portaveu del grup Compromís al consistori, Ignasi Garcia.

El regidor ha recordat que «les àrees que gestiona Compromís a l’Ajuntament de Castelló són d’un caràcter eminentment social i generen oportunitats laboral per a centenars de xicotetes i mitjanes empreses, un valor afegit a la nostra ciutat des de diferents vessants professionals». Aquests negocis «necessiten, ara més que mai, el suport de la institució per a seguir endavant».

Garcia també ha fet autocrítica en la seua intervenció, durant la qual ha reconegut que «som conscients que aquests pressupostos arriben tard i que no podien demorar-se més en el temps». El portaveu de Compromís ha recordat que «la crisi del coronavirus és una pandèmia que està mostrant les desigualtats més que mai i els representants públics hem de ser honestos amb la ciutadania que ens ha escollit: ací ningú té la veritat absoluta, ni la vareta màgica per resoldre la situació», però sí que «podem garantir més esforç, més dedicació i més inversions per a fer el que hauria de fer tot govern: cuidar la nostra gent».

Així, Compromís per Castelló ha destacat que el pressupost compta amb tres línies fonamentals. La primera és l’impuls econòmic a professionals autònoms i xicotetes empreses, «els que generen vertadera riquesa i treball a la nostra ciutat». En segon lloc, els comptes municipals van adreçats al rescat social de les famílies i persones més vulnerables, amb mesures concretes en matèria d’educació, de dependència o de violència de gènere. Per últim, l’exercici fomentarà l’economia verda, per plantejar un creixement sostenible i respectuós amb l’entorn i el territori.