L’Ajuntament inverteix aquest any 2 milions en obres de sanejament i en dotacions contra la contaminació.

Castelló afronta el període de pluges amb 221 instal·lacions antiinundacions amb un nivell d’evacuació de 32 metres cúbics per segon i reforça la gestió ambiental amb la inversió en tres nous tamises anticontaminació que eviten l’arribada a la mar d’aigües residuals sòlides.

Des de l’any 2015 Castelló ja pren mesures per a solucionar el problema d’inundacions després d’episodis de fortes pluges i hem invertit més de 5 milions d’euros en obres antiinundacions perquè en zones com la Marjaleria es minimitze al màxim el risc d’inundacions.

L’objectiu fonamental del protocol de pluges és establir les mesures de prevenció i els procediments d’actuació dels equips i sistemes d’evacuació d’aigües, principalment en episodis de pluges torrencials o de gota freda a Castelló. Per això, és important revisar any rere any aquest pla d’actuació, així com abordar les millores necessàries en la xarxa d’infraestructures per a optimitzar la resposta i incrementar la capacitat d’evacuació de les aigües.

Cal ressaltar la capacitat del Protocol Municipal en l’últim any hidrològic (de setembre de 2019 a agost de 2020), en el qual es va activar 11 vegades durant 55 dies i es va registrar una caiguda de 600 litres per metre quadrat, quan la mitjana de la província és de 434.

Durant 2020 s’han invertit dos milions d’euros en actuacions vinculades amb la xarxa de clavegueram i prevenció d’inundacions, així com en tres nous tamisos que eviten l’arribada a la mar de residus sòlids.

Les 221 instal·lacions hídriques estan conformades per 12 estacions d’Arquimedes, 143 bombes d’evacuació, 28 grups electrògens i 34 comportes. El Protocol activa 28 actuacions amb la caiguda de 10 litres per metre quadrat i 35 quan se superen els 30. La capacitat d’evacuació de 32,8 metres cúbics per segon es equivalent a l’aigua d’una piscina olímpica, ha afegit Navarro.