El Servei d’Igualtat facilita materials als instituts per abordar el tema a les aules i conscienciar l’alumnat.


La Regidoria de Feminismes i LGTBI posa en marxa una campanya per conscienciar els i les adolescents sobre del mal ús del sèxting. L’acció està emmarcada dins del Pacte d’Estat de Lluita contra la Violència de Gènere i forma part de les activitats que ofereix el Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) per als centres de la ciutat. L’objectiu és sensibilitzar l’alumnat i promoure la reflexió entorn a aquesta pràctica, explicant els riscos que pot comportar si no es fa amb respecte i consciència.


D’aquesta manera “ajudem previndre l’assetjament a través de les xarxes socials i les pràctiques abusives que també són violència de gènere”, com ha explicat la regidora de l’àrea, Verònica Ruiz. L’edil, qui va presentar recentment els centres l’oferta anual de propostes del SIO, ha agraït “la col·laboració del professorat i el treball diari que fan a classe per tal que l’alumnat siga conscient de les actituds masclistes que encara es perpetuen”. Ruiz també ha recordat que “la prevenció i la reflexió en una etapa fonamental per al desenvolupament de les persones com és l’adolescència són clau per previndre una futura tolerància davant la violència”.


Per a aquesta campanya, l’Ajuntament de Castelló facilitarà els materials per treballar el tema a classe. A més de la divulgació de cartells amb les conseqüències del mal ús del sèxting, s’inclou un vídeo que va dirigit a adolescents i a qui comparteix sense permís les fotos o vídeos. L’audiovisual explica que les imatges privades no poden ser utilitzades per tal de venjar-se, manipular, criticar la sexualitat de les xiques o culpabilitzar-les per les seues eleccions i recorda que la difusió sense el consentiment de la persona que apareix constitueix un delicte.


L’acció està orientada a treballar l’empatia per què els assetjadors es posen el lloc de la víctima. Els materials també es difondran mitjançant els canals oficials de l’Ajuntament de Castelló i es penjaran a les pàgines oficials d’aquest en les xarxes socials.


El sexting és una pràctica que consisteix a enviar fotos o vídeos personals de caràcter sexual o eròtic mitjançant les aplicacions de missatgeria, correu electrònic o altres canals digitals de comunicació. El seu nom s’ha desenvolupat en anglés, unint la paraula de “sex” (sexe) i de “text” (missatge).