L’Ajuntament de Castelló invertirà 14,38 milions d’euros en polítiques socials en 2020, la qual cosa suposa un 4,71% més que l’any anterior i un 56% més que el pressupost destinat en 2015. En aquest període, el personal destinat a la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància ha augmentat en quasi un 70%.

En aquests anys s’ha aconseguit canviar el model de Benestar Social, passant de l’assistencialisme a un model d’intervenció integral, d’acompanyament i d’apoderament de les persones.

En aquests anys s’han ampliat i millorat projectes i serveis com la teleassistència domiciliara, Menjar a casa, dependència i transport adaptat, entre altres, i posat l’accent en la reducció de la pobresa i emergència social. En aquest sentit, ha destacat fites com que Castelló fóra pionera en signar convenis per a evitar corts d’aigua, llum i gas en llars de famílies en situació de vulnerabilitat i la introducció d’una esmena en la llei autonòmica de serveis socials per a recollir la inembargabilitat de les ajudes socials per impagament a administracions.

Cal recalcar l’augment de la inversió en emergència social i en projectes socials perquè hem passat de 1,3 milions per a 14 projectes en 2015 a 2,4 milions per a 32 projectes socials en 2020. Quant al personal, la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància ha passat de comptar amb 77 persones treballadores en 2015 a 130 en 2020, quasi un 70% més personal en cinc anys. Una xifra que arriba a les 150 persones amb la incorporació de les contractacions del programa d’inclusió laboral Jornals de Vila.