L’Ajuntament de Castelló va frenar temporalment el 90% d’ordres de desallotjament rebuts durant 2020 a través del protocol municipal antidesnonaments i ha adjudicat tres pisos municipals a famílies en una situació d’extrema vulnerabilitat.

La situació de l’habitatge es continua agreujant per la crisi econòmica. L’Oficina Municipal d’Habitatge va rebre l’any passat 272 notificacions de desnonaments .

El protocol municipal d’habitatge permet ajornar el desnonament un mes en cas de propietats de particulars i tres mesos en entitats jurídiques (execucions hipotecàries). En aquest temps, el servei conveniat per l’Ajuntament amb el Col·legi d’Advocats assessora quant a la possibilitat de recepció d’ajudes públiques a les moratòries existents del Govern quant al pagament de lloguers de grans propietaris a fi de garantir una alternativa residencial.

Des de l’Ajuntament es van facilitar tres habitatges municipals que van quedar alliberades a persones en una situació extrema, i va proposar altres i 6 adjudicacions d’urgència a la Generalitat Valenciana.