Garcia apunta a la necessitat de conciliació de les famílies com un dels motius que fan aquestes infraestructures prioritàries

El portaveu del grup municipal de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha participat en una roda de premsa telemàtica per reivindicar la participació dels ajuntaments en la gestió dels fons de reconstrucció europeus. Ho ha fet acompanyat per l’alcalde de València, Joan Ribó, i els regidors de Compromís a Alacant i Elx, Natxo Bellido i Esther Díez, respectivament..

Garcia ha destacat que la construcció d’infraestructures per persones majors i dependents ha de ser una de les prioritats d’inversió dels fons europeus. Mitjançant l’obra pública «hem de garantir este servei fonamental per a les famílies i que és clau per a la conciliació perquè la tendència general ens porta cap a un envelliment de la població i totes i tots tenim o tindrem en un futur pròxima persones majors de les quals ens hem de fer càrrec», ha assegurat el regidor i diputat provincial.

Garcia ha apuntat a la necessitat d’establir vies «de col·laboració entre l’Ajuntament i la Conselleria per a que els fons europeus vagen destinar a ampliar les infraestructures sociosanitàries d’aquest tipus. El portaveu de Compromís per Castelló ha recordat que «calen 2,200 places per a persones majors i 900 només a la ciutat de Castelló».

El regidor i diputat provincial també ha parlat de la sostenibilitat com a pilar fonamental del desenvolupament del territori i de la creació d’una economia circular i verda «que ens permeta superar la crisi generada per la pandèmia». Per això, «tant des de l’Ajuntament de Castelló com des de la Diputació apostem per la transició energètica, per reduir les emissions i per crear comunitats energètiques que acaben amb les discriminacions i les factures desorbitades que tan poc assumibles són per al gruix de la ciutadania».

En aquest sentit, la gestió del recursos hídrics i les infraestructures vinculades també requereixen de recursos europeus, com ha exposat Ignasi Garcia en la seua intervenció. «Estem parlant d’un recurs bàsic per a la vida i hem de garantir l’abastiment d’aigual, siguen quines siguen les condiciones climàtiques i hem de canviar cap a un model de gestió solidari entre les grans ciutats i el pobles de l’interior», ha ratificat.

Els portaveus de Compromís de les quatre ciutats més grans del territori valencià, València, Alacant, Elx i Castelló, han comparegut este dimarts en roda de premsa per a demanar al govern central que les administracions municipals tinguen un paper protagonista no només en la distribució i la gestió dels fons europeus, sinó també en la concepció de les transformacions que amb ells es vol impulsar.

Segons ha assenyalat l’alcalde de València, Joan Ribó: “Estem davant d’una crisi global, com mai hem vist fins ara, que ens obliga a prendre decisions clau per al futur. Els ajuntaments vivim en primera línia les conseqüències de la pandèmia i de la crisi climàtica i no podem continuar estant a la cua en l’assignació de recursos. Coneixem de primera mà les dificultats que estan travessant les persones i les empreses i som l’administració pública més propera a la ciutadania”.