L’Ajuntament prepara el desplegament tècnic i administratiu per a impulsar els 5,5 milions del Pla Resistir

L’Ajuntament de Castelló posa en marxa ajudes directes i indirectes per a pal·liar els efectes socials i econòmics de la covid-19 a la ciutat, per valor de 11,5 milions d’euros, que demostren els esforços realitzats per l’administració municipal per a contribuir a la recuperació de la ciutat. Una reactivació a la qual ara se sumaran altres 5,5 milions del Pla Resistir, per als quals l’Ajuntament ja està preparant el desplegament tècnic i administratiu amb l’objectiu que arriben com més prompte millor a la ciutadania.

Al detall, aquests 11,5 milions d’euros d’ajudes municipals directes i indirectes, es desglossen en 3,5 milions d’emergència social (un 54% més que en 2019); 1,4 milions en ajudes directes al comerç minorista, autònoms, microempreses i petites empreses titulars de comerços, bars, cafeteries, restaurants i locals d’oci nocturn; 1,5 milions del Pla d’Inversions de Reactivació econòmica i social (Pirecas); i 2,3 milions del Pla Contracta.

A més, cal afegir el milió d’euros que els castellonencs no han hagut de pagar per la rebaixa de l’IBI i altres 1,8 milions d’euros d’estalvi a les famílies, autònoms i pimes amb mesures fiscals; com l’anul·lació de la taxa de fems a activitats no essencials durant l’estat d’alarma, les suspensions de les taxes de cadires i terrasses, de llicències d’activitat, de mercats extraordinaris i de concessió de quioscos, a més de modificacions de les ordenances fiscals per a 2021, com la baixada del ICIO i les bonificacions de l’impost de vehicles.