La Regidoria d’Educació col·labora amb el guitarrista Pedro Navarro en la iniciativa adreçada a alumnat i professorat de secundària

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló ha recuperat el projecte educatiu ‘Sis Cordes, Mil Veus’. El programa, impulsat pel guitarrista Pedro Navarro, té com a objectiu treballar les emocions i l’esforç en l’estudi mitjançant la música. En el projecte participa també el CEFIRE Artisticoexpressiu, ja que inclou formació al professorat.

“La pandèmia ens va obligar a interrompre una iniciativa que vam llançar amb l’objectiu de contribuir a la formació artística del nostre alumnat de secundària i del professorat i ara, gràcies a l’adaptació del projecte als nous protocols, hem pogut tornar a posar en marxa ‘Sis cordes, mil veus’, un projecte basat en metodologies motivadores i que busquen la inclusió”, ha explicat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita. L’edil també ha confirmat que seran més de 400 els i els alumnes que aprenguen amb la proposta i ha agraït “que un músic amb el nivell de Pedro Navarro pose a disposició de l’educació tots els seus coneixements”. 

Així, ‘Sis cordes, mil veus’ està dividit en quatre sessions a cada curs, els quals s’han desdoblat per complir amb els protocols sanitaris. Les dues primeres sessions seran una mena d’introducció a càrrec del professorat de música, amb el suport de Pedro Navarro. La tercera i la quarta sessió ja seran impartides directament pel guitarrista, el qual durà a terme un total de 36 sessions entre tots els centres participants. Finalitzarà amb un concert didàctic, que enguany serà al mateix centre educatiu per mantenir actius els protocols sanitaris. 

Aquest projecte té com a objectius específics treballar les emocions i el valor de l’esforç en l’estudi així com aproximar la guitarra com una expressió dels pobles del món. Aquest programa educatiu, a més, busca vincular les músiques de cada poble com un element de cohesió social, relacionar la guitarra i el seu repertori amb els compositors castellonencs i integrar a l’alumnat mitjançant la participació a l’aula. 

Busquen, a més, introduir l’alumne al món de la producció i la creació o la vinculació del flamenc en les músiques de Castelló, entre d’altres aspectes. En aquesta proposta impulsada per la Regidoria d’Educació participen els IES Vicent Castell, Bovalar, Matilde Salvador i La Plana. 

‘Sis cordes, mil veus’, el documental

El projecte inclou la gravació, el muntatge i l’edició d’un documental, la qual es realitzarà atenent als aspectes tècnics propis d’un treball audiovisual que permeta mostrar la dinàmica dels cursos, així com el treball de l’alumnat i l’organitzador. El audiovisual mostrarà el procés de producció d’una cançó entre Pedro Navarro i l’alumnat i permetrà el públic conèixer els detalls d’aquesta tasca.