L’Ajuntament preveu 132.400 euros en expropiacions dels terrenys per a la creació de zones verdes i rutes ciclopeatonals

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat l’inici de l’exposició pública del projecte d’expropiació de terrenys necessaris per a l’execució del Projecte d’Urbanització de la Ribera del Riu Sec, un pla que projecta la millora de les connexions en l’àmbit de Cremor, així com la millora de les riberes del riu, creant zones vedes i rutes ciclopeatonals emmarcades en el projecte de transformació del Riu Sec en un corredor mediambiental. L’acord, que ha sigut aprovat en Junta de Govern Local, preveu destinar 132.384,07 euros en expropiacions dels terrenys necessaris i que sumen 2.164 metres quadrats, tal com consta en el projecte d’expropiació per taxació conjunta realitzat per la mercantil Ciopu.

L’Ajuntament exposarà al públic pel termini d’un mes aquest projecte d’expropiació al costat de la relació de propietaris, béns i drets afectats.

La zona d’actuació d’aquest primer tram està situada entre el pont de Jesús Martí i l’avinguda Cardenal Costa. En aquesta primera fase es preveu obtindre els terrenys per a l’execució de nous vials i les zones ciclopeatonals i enjardinades en els marges de la Ribera del Riu Sec del tram afectat per aquest procés d’expropiació.

Aquesta fase d’aquest projecte d’urbanització forma part d’una actuació global recollida en el màster pla per a la transformació del Riu Sec en un Corredor Mediambiental de 4,3 quilòmetres entre el pont de la variant de la N-340 i la rotonda on s’inicia el cobriment del riu en l’avinguda de la Vall d’Uixó. Un projecte global de recuperació i posada en valor d’aquest entorn amb un pressupost estimat de 20 milions i un període estimat d’execució fins a 2028.

Cal recordar que el ‘Pla Especial per a l’obtenció del sòl dotacional públic i millora de les riberes del Riu Sec en la zona de Cremor’ va ser aprovat definitivament el 12 d’abril de 2019 per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Castelló i després de l’aprovació per part del ple de l’Ajuntament.