L’Ajuntament publica les bases per a accedir als llocs del pla d’ocupació per a persones en risc d’exclusió social

L’Ajuntament de Castelló obri des d’aquest dilluns dia 22 de març el termini de presentació de sol·licituds del procés selectiu per a la contractació laboral temporal de persones en risc d’exclusió social per a l’execució del projecte d’ocupació municipal ‘Jornals de Vila’, que enguany contempla la contractació de 114 persones de 23 perfils laborals diferents. La convocatòria, les bases de la qual es poden en la web municipal, romandrà oberta fins al pròxim 20 d’abril.

L’obertura d’aquest procés selectiu per a la contractació de persones en situació de vulnerabilitat generarà a més una borsa d’ocupació per als qui hagen superat el sistema de baremació.

El sistema de selecció constarà d’una fase de baremació de mèrits i amb una entrevista personal només per als perfils dels grups professionals C2 i AP. Així, s’utilitzarà un procés de baremació per als perfils professionals del bloc 1: Arquitecte tècnic (2 persones), Educador/a social (1), Treballador/a social (4), coordinador/a programes socials o d’ocupació (1), orientador/a laboral (2), Tècnic/a d’Integració Social (2), Tècnic/a de màrqueting-publicitat (1), Tècnic/a animador/a sociocultural (1) i Tècnic informàtic/a (4).

En la fase de baremació tindrà especial importància no haver participat amb anterioritat en el programa ‘Jornals de Vila’, estar empadronat a Castelló, el temps en situació de desocupació, tindre una vida laboral inferior a 180 dies, l’estructura familiar i la formació, entre altres.

Per als següents perfils del bloc 2 es requerirà a més d’una fase d’entrevista personal: Oficial lampisteria (2), Oficial electricitat (4), Oficial fusteria fusta (3), Oficial obra de paleta (5), Oficial jardineria (3), Oficial fusteria metàl·lica (2), Oficial pintura (6), Oficial neteja (1), Peó obra de paleta (4), Peó pintura (1), Peó neteja (4), Peó fusteria metàl·lica (2), Zelador/a ordenança (29) i Auxiliar Administratiu/a (29).

Segons consta en les bases (que poden consultar-se punxant en el següent enllaç), les persones interessades només podran presentar com a màxim sol·licitud a dos llocs de treball per cada bloc de perfils professionals, quedant excloses aquelles que presenten sol·licitud per a més posats.

Entre els requisits, està el de trobar-se en situació de desocupació inscrita/a com a demandant d’ocupació en el Servei Públic d’Ocupació (Labora) i estar en possessió de la titulació sol·licitada per al lloc al qual s’opta, entre altres. A més, caldrà complir els requisits específics establits per a cadascun dels perfils oferits.

El termini de presentació serà de 20 dies hàbils (des del 22 de març fins al 20 d’abril d’enguany) i les sol·licituds hauran de presentar-se exclusivament per via telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Castelló (sede.castello.es), en l’apartat de ‘Tràmits’ i, dins d’aquest, seleccionant ‘Matèries’ i ‘Sol·licitud de *Jornals de Vila’. A més, en la web municipal pot obtindre’s tota les instruccions necessàries per a realitzar la sol·licitud via en línia.