Preveuen realitzar una seixantena de visites a centres públics i privats  de Castelló


La Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus ha posat en marxa diverses accions formatives per al personal dels menjadors escolars. L’encarregat de realitzar les formacions és l’equip d’educació ambiental del consistori, el qual treballa amb l’objectiu de fomentar el reciclatge les restes de matèria orgànica. Així, els educadors i les educadores ambientals realitzaran prop d’una seixantena de visites als centres educatius d’infantil i primària de Castelló, tant públics com privats.

“Els menjadors escolars, per la seua pròpia naturalesa, són un dels llocs on més matèria orgànica es genera i, sumar-los a la separació implicarà avançar moltíssim en la separació d’aquesta fracció”, ha explicat el regidor de l’àrea, Ignasi Garcia. L’edil també ha lloat la tasca de l’equip d’educació, el qual treballa cada dia a peu de carrer “per a fer arribar a la ciutadania el nostre missatge: reciclar i reduir residus és missió de totes i de tots i només ho aconseguirem amb la seua col·laboració”. Garcia també ha volgut agrair els equips directius dels centres les facilitats per a portar a terme aquestes accions, així com la implicació de totes les empreses que gestionen aquests menjadors per a sumar-se al reciclatge de restes orgàniques.

Mitjançant la campanya, el personal de cuina aprendrà  a utilitzar correctament el contenidor marró. Hi participen cuiners i cuineres, personal auxiliars de cuina i els monitors i les monitores de la sala de les empreses Ausolan, Cuinatur, Intur, Irco, Menú Colegial i Serunion. L’equip d’educació ambiental de Castelló s’ha reunit amb les firmes encarregades de donar servei als menjadors escolars per facilitar-los la informació i coordinar les accions.

Els educadors i les educadores ambientals també han realitzat visites presencials, concertades prèviament, a les pròpies cuines dels centres per parlar directament amb el personal que hi treballa. A més a més, els educadors s’han pogut reunir amb la direcció de cada escola per tal de conèixer la gestió de residus al centre educatiu.

Fins al moment, l’equip d’educació ambiental ha realitzat 41 visites. En tots els casos, el personal de cuina ha mostrat intenció de fer ús del contenidor marró i ha fet suggerències de millora per facilitar el reciclatge. Quant a la direcció de cada centre, també s’han  recollit les propostes i els dubtes davant la gestió de residus propis del centre educatiu. A més, educadores i educadors ambientals han repartit material de les campanyes de conscienciació sobre el reciclatge impulsades per la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus.