El cicle compta amb el suport de la Regidoria de Plurilingüisme i Foment de Valencià i comença aquest diumenge als cinemes Ocine Estepark


La Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià de l’Ajuntament de Castelló col·labora amb Escola Valenciana per fomentar el cinema en valencià. En aquesta ocasió, ho fa amb l’estrena la pel·lícula ‘Tom i Jerry’ a les instal·lacions dels cinemes Ocine Estepark.

Mezquita ha convidat les famílies de Castelló a “consumir cinema en valencià amb un clàssic que totes i tots recordem, com són les aventures de Tom i Jerry”. “Des de l’Ajuntament de Castelló seguim treballant per la promoció del valencià des de tots els àmbits”, ha declarat l’edil de Plurilingüisme i Foment del Valencià. El regidor ha agraït “la col·laboració de les entitats que treballen pel foment de la llengua reforçar l’ús del valencià a la nostra ciutat i les nostres comarques”. 

Així doncs, les projeccions seran tots els diumenges entre el 25 d’abril i el 16 de maig, a les 12.00 hores. El gat i el ratolí més famosos de la història del cinema es retroben en un nou film que inclou animació i acció real. El públic podrà gaudir de l’aferrissada persecució de Tom, qui intentarà atrapar a Jerry enmig de la boda del segle al millor hotel de Nova York.

Amb aquesta programació cinematogràfica, l’Ajuntament busca promoure el cinema en valencià entre el públic familiar alhora que enforteix les relacions amb les entitats que promocionen l’ús del valencià, com Escola Valenciana i els Col·lectius per la Llengua de Castelló. Les projeccions tenen un preu especial de 5’90 euros.

La proposta se suma a les iniciatives de la Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià per defensar i promoure l’ús de la llengua. Així doncs, l’àrea encapçalada per Francesc Mezquita ha organitzat recentment unes jornades sobre la literatura valenciana al ritme de rap amb el grup castellonenc, Aina Palmer. Als tallers-concert han participat els centres de secundària Penyagolosa i Matilde Salvador.

A més a més, el passat mes de març l’Ajuntament de Castelló es va adherir a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians, fet que permet al consistori accedir als recursos de l’oficina de promoció del valencià. Al mes de febrer, el consistori de la capital de la Plana va distribuir el còmic ‘La Taca Negra’ als centres educatius de la ciutat per prevenir a la joventut de la ludopatia. Des de la Regidoria també s’han repartit bosses sostenibles amb paraules típiques en valencià i ha organitzat les ‘Jornades pels Drets Lingüístics’ per fomentar l’ús de la llengua a les xarxes socials, amb la participació de Violeta Tena, Berta Baidez, Òscar Adrià, Òscar Tramoyeres, Irene Rodrigo i Andreu Valor.

Amb motiu del Dia del Llibre, i per a fomentar la lectura, el departament de Foment del Valencià distribuirà materials relacionats amb aquestes campanyes. La ciutadania interessada en aquests recursos pot acudir el pròxim 23 d’abril, al Menador Espai Cultural ( Plaça Hort dels Corders), entre les 11.00 i les 12.00 hores.