L’alumnat de d’infantil i juvenil, a més dels grups de persones adultes pugen a l’escenari aquest cap de setmana per interpretar les peces treballades durant la formació

L’Escola Municipal de Teatre de Castelló celebra sobre l’escenari del Raval la fi d’un curs que ha suposat un repte per a la formació interpretativa. A la programació s’ha inclós les obres dels grups d’infantil i juvenil, a més dels de persones adultes. Les representacions es duran a terme durant aquest cap de setmana i mostraran l’evolució de l’alumnat durant un curs en què la regidora de Cultura ha oferit 160 places.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat “el gran treball fet per la direcció i el professorat de l’Escola Municipal de Teatre, amb activitats complementàries que milloren la qualitat de la formació”. L’edil també ha destacat la reducció de les ràtios dels grups per a “garantir que es compleixen els protocols sanitaris i garantir que es pogueren completar els cursos” i ha felicitat tot l’alumnat que acaba ara les classes.

Així doncs, la mostra començarà amb el grup d’Infantil A, el qual actuarà dissabte al matí amb l’obra ‘La reina meló’. També ho farà el grup d’Infantil B, amb l’obra ‘El poder del joc’ (12.00 hores). El mateix dissabte, però de vesprada, serà el torn dels grups d’Adults A i B, els quals representaran respectivament ‘Altres terrorismes’, basada en el text de Presnyakov, i ‘I tu de qui eres?’ (19.00 hores).

Diumenge al matí pujaran a l’escenari els grups d’Infantil C i D per representar les obres ‘Periòdic’ i ‘Palabra por palabra’, respectivament (12.00 hores). A la vesprada arribarà el torn del grup d’Adolescents A i la seua interpretació de l’obra ‘On moren les flors’, una adaptació del text de Natàlia Pestaña. I, després, serà el grup d’Adolescents B qui puge a l’escenari amb l’obra ‘Quan comença el teatre, què passa?’ (19.00 hores).

Les obres representades són el resultat del treball de tot l’any. Cal assenyalar que durant el curs, les classes en línia i presencials al Menador s’han hagut d’alternar degut a la situació sanitària. A més de les classes regulars, s’han oferit cursos monogràfics com el de ‘Màscares de la Commedia dell’Arte’, a càrrec del reconegut Miguel Ángel Gutiérrez. O el de ‘La veu escènica’, impartit per Héctor Salvador recentment. Per a tancar el curs, la direcció de l’Escola Municipal de Teatre ha programat un últim curs monogràfic d’Interpretació, del 7 a l’11 de juny.