El portaveu de Compromís ha signat, amb els portaveus de l’Acord de Fadrell, una declaració simbòlica impulsada des d’Amnistia Internacional, Oxfam Intermón, Metges Sense Fronteres i Medicusmundi

Els partits membres de l’Acord de Fadrell han signat la petició impulsada per Amnistia Internacional, Oxfam Intermón, Metges Sense Fronteres i Medicusmundi Mediterrània per tal d’alliberar les patents de les vacunes. Davant la situació sanitària i la crisi econòmica derivada de la pandèmia, el govern de Castelló dóna suport a la proposta que insta el Govern d’Espanya a assegurar que els drets de la propietat intel·lectual no impedeixen garantir el dreta a la salut.

L’acte simbòlic de signatura del document ha tingut lloc a la Plaça Major amb la presència de representats de les ONG, després que la proposta de Declaració Institucional que hauria d’haver aprovat hui el ple haja estat vetada per l’extrema dreta. La resta de grups municipals de la corporació sí que han donat el seu suport a la iniciativa.

El portaveu municipal de Compromís, Ignasi Garcia ha afirmat que “hem de ser justos amb aquells que tenen menys recursos per salvar les seues vides i ara que treballem per a immunitzar a la major part de la població no té sentit que uns paises sí que ho aconseguim i altres no”. Garcia ha assegurat que “Castelló és una ciutat solidària i amb aquesta signatura ho demostrem”. Per al portaveu municipal de Compromís “en situacions com l’actual, és la nostra obligació posar a les persones per davant dels interessos econòmics d’una minoria”.

Així doncs, el text signat pels diferents grups del consistori afirma que “les noves variants de la Covid-19 demostren que no vencerem el virus fins que no el derrotem arreu”. Els partits signants coincideixen en la necessitat d’augmentar tant la fabricació com la disponibilitat dels vaccins contra la Covid-19. A més, han arribat a la conclusió que cal distribuir-los arreu del món, “també als països amb menys ingressos”.

En eixe sentit, els partits signants s’uneixen per instar a la Comissió Europea i als estats membres de la Unió Europea a que debaten i donen suport a les peticions per “evitar els monopolis i a eliminar els monopolis generats per la propietat intel·lectual i a eliminar la inseguretat jurídica, oferir la llibertat d’operar i permetre una col·laboració que augmente i accelere la disponibilitat, l’accessibilitat i l’assequibilitat de les vacunes contra la Covid-19 a nivell mundial”.

Els representants dels grups també insten l Govern d’Espanya a cooperar a escala mundial i eliminar els possibles obstacles que impedeixen garantir que les vacunes es desenvolupen i es fabriquen en quantitat suficient i que es distribueixen després arreu del món.