Durant el mes de maig, la ciutat ha superat les 251 tones de matèria recuperada

La Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Castelló ha fet públiques les dades mensuals sobre la recollida selectiva a la ciutat, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. Segons aquestes xifres, la separació de restes orgàniques lidera la recollida a la ciutat, fet que demostra la consolidació del des de la seua implantació al setembre de 2020. En total, el consistori ha recollit 251’8 tones d’orgànica, una xifra que millora respecte als mesos anteriors.

“Aquest és un bon resultat amb què celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient amb la satisfacció de que estem aconseguint, a poc a poc, el model de ciutat que volem, sempre amb la imprescindible participació de la ciutadania de Castelló, la qual és cada vegada més conscient de la necessitat de reciclar i de fer-ho bé”. Així ho ha manifestat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia. L’edil ha apuntat la importància de “mantenir aquesta línia ascendent en totes les fraccions i fer de Castelló un referent quant a reciclatge” i ha recordat que “la revolució contra el canvi climàtic comença a les nostres cuines”.

Pel que fa a les altres fraccions, per darrere de l’orgànica se situa el contenidor blau -de paper i cartró- amb 247 tones recollides durant el mes de maig i 1.233 tones des de l’inici de l’any. La fracció d’envasos lleugers va recollir, durant el mes de maig, 162 tones i 814 tones des de que va començar 2021. Quant a la fracció del vidre, s’han recollit 161 tones durant maig i 815 tones des de gener. L’orgànica assoleix les 1.221 tones des de l’inici de l’any.

Les dades confirmen la tendència creixent respecte a la recollida selectiva a Castelló. Aquest fet comença a partir de la duplicació de dipòsits a la ciutat en només dos anys i per les nombroses campanyes informatives impulsades pel consistori.

Equip pioner d’Educació Ambiental

Cal remarcar que Castelló és la ciutat pionera en disposar d’equip d’Educació Ambiental format per cinc professionals. En eixe sentit, la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus ha duu a terme campanyes a peu de carrer a tota la ciutat amb l’objectiu d’informar sobre la recollida selectiva.

A més, l’àrea encapçalada per Ignasi Garcia ha sumat la col·laboració de la Conselleria de Transició Ecològica per tal de reforçar aquestes accions. Amb la finalitat de donar a conèixer l’orgànica i recordar la importància de reciclar la resta de fraccions, l’equip d’educació ambiental de l’Ajuntament de Castelló, amb col·laboració amb la Conselleria de Transició Ecològica, repartirà prop de 20.000 bosses de ràfia per a facilitar la separació domèstica.