Amb 120 persones professionals, el consistori garanteix aquests treballs de manteniment durant els pròxims tres anys

La Junta de Govern Local ha donat llum verda a la proposta d’adjudicació dels serveis de neteja i recollida de residus en els col·legis públics de Castelló. El document ratifica la concessió per un import de 8.979.154,14 euros, una quantitat que cobrirà els tres anys de vigència del contracte, el qual podrà ser prorrogat fins a cinc anys. Això implica una inversió de prop de tres milions d’euros anuals en la prestació d’un servei que arribarà a tots els col·legis d’infantil i primària i centres d’educació especial i que introdueix, per primera vegada, la recollida selectiva.

Aquesta nova contractació suposarà la incorporació de prop de 120 professionals per a la prestació del servei, si bé l’acord recull que es mantindrà l’antiguetat a les treballadores i treballadors que ja disposaven de contracte laboral per a aquestes mateixes funcions.

“Aquest és un dels principals contractes que gestiona aquest ajuntament, tant per import com per repercussió dels serveis que es presten en prop de 40 centres públics i estem molt satisfets per poder dur-lo finalment endavant”, ha explicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia. L’edil ha destacat que aquesta contractació permetrà “fer una recollida selectiva de residus en origen i, per tant, reforçar des dels centres els bons hàbits de separació que tenen les llars de Castelló i que l’alumnat veja que aquest és l’exemple a seguir”.

Per la seua banda, el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha recordat que “el personal de neteja ha sigut fonamental durant aquest curs tan complicat per als centres educatius i ha contribuït al fet que els protocols de prevenció de contagi hagen sigut efectius”. “Eixes aules dignes per les treballem des de les institucions públiques també s’aconsegueixen gràcies al manteniment diari que realitza el personal de neteja”, ha incidit el regidor.

Així doncs, pel que respecta a la recollida de residus, aquesta es realitzarà de manera selectiva, amb la instal·lació de contenidors i papereres en els centres que permeten la separació en origen. El personal emprarà bosses de plàstics reciclats i productes de neteja ecològics i no contaminants.

Així mateix, l’Ajuntament de Castelló realitzarà mitjançant aquesta concessió, la neteja d’aules, accessos, despatxos, magatzems, menjadors, patis d’esbarjo, àrees d’atenció al públic i espais anàlegs del centre, així com de portes i finestrals. Els períodes no lectius seran emprats en la neteja exhaustiva dels centres pel que fa a elements tèxtils, equips d’oficina i altres peces de mobiliari. En total, el consistori contracta una borsa de 180.000 hores anuals, per a unes tasques de neteja que, com a norma general, es prestaran entre les 6.30 i les 9.00 hores i de 16.30 a 22.00 hores, de dilluns a divendres, i de 7.00 a 11.00 hores, els dissabtes.

Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló va obrir al desembre de 2019 el termini de licitació per a aquest servei de neteja i recollida de residus. Els recursos presentats a aquest concurs públic han sigut resolts a favor de l’administració municipal i han permés, finalment, resoldre l’adjudicació.