Les subvencions cobreixen les activitats realitzades entre l’1 de setembre de 2021 i el 30 de juny de 2022

La Regidoria de Participació Ciutadana de Castelló impulsa la participació ciutadana a la ciutat mitjançant un programa d’ajudes dotat amb en 80.000 euros, aprovat per la Junta de Govern Local. Les entitats poden accedir-hi en nom propi o accedir mitjançant una agrupació d’associacions i poden sol·licitar la col·laboració municipal per a finançar activitats compreses entre l’1 de setembre del present any i el 30 de juny de l’any vinent.

“La participació ciutadana té un efecte positiu en l’activitat de la ciutat i ens ajuda a construir un Castelló més igualitari, just i sostenible” ha afirmat el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, el qual ha destacat que “a més, les entitats són un important motor econòmic per a la nostra ciutat com demostra l’estudi sobre l’impacte econòmic de l’activitat associativa a Castelló, amb més de 17 milions d’euros d’activitat i la creació de més de 3.500 llocs de treball”.

Mezquita també ha volgut reconèixer la tasca de “les persones que dediquen el seu temps a millorar la vida dels castellonencs i de les castellonenques i a dinamitzar els nostres barris”, ja que la ciutat compta amb més de 8.000 persones voluntàries i vora 65.000 persones associades.

A tot aquest moviment associatiu ajudarà el consistori amb aquesta línia de subvencions que està adreçada a activitats que s’organitzen periòdicament i que estiguen destinades a fomentar l’oci educatiu i minimitzar els efectes de la Covid19. El consistori subvencionarà també tallers per millorar els barris, enquestes veïnals per conèixer la situació de la ciutat, campanyes ciutadanes per impulsar la col·laboració ciutadana, l’edició de programes per fer difusió de les activitats i projectes educatius per fomentar la participació.

Les activitats es valoraran segons criteris tècnics, de qualitat i d’interès públic, així com pel treball comunitari. En eixe sentit, la viabilitat dels projectes i la definició dels mateixos estaran valorades amb fins a 15 punts. Amb la mateixa puntuació es valoraran les activitats obertes a la participació de la ciutadania, les quals incloguen la perspectiva d’igualtat i tinguen un impacte social considerable. En aquest apartat es tindran en compte a aquells projectes destinats a la sostenibilitat ambiental i l’ús del valencià. Finalment, la col·laboració entre entitats així com aquelles activitats dirigides a donar resposta a aspectes com el relleu generacional tindran una valoració de fins a 20 punts.

Assegurances, lloguers, material i neteja, entre les despeses subvencionables

Cal destacar que les ajudes que atorga Participació Ciutadana poden anar destinades a cobrir les despeses obligatòries de totes les associacions, així com les assegurances o mecanismes per garantir el compliment amb la llei de protecció de dades, així com les despeses en assessories i gestories financeres. També es contempla el finançament del lloguer i de material per tal de realitzar les activitats, connexió a Internet i despeses de telefonia o l’equipament informàtic i mobiliari. S’inclouen, a més, les despeses destinades a la neteja i al compliment dels protocols sanitaris.

Un terç de l’ajuda, de cobrament immediat

El consistori abonarà al voltant d’un terç de la subvenció en el moment de la concessió de l’ajuda i la resta quan l’entitat beneficiària justifique les despeses. El termini per a presentar la documentació de la subvenció començarà a partir del dia següent de la publicació de les bases al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i s’estendrà durant 20 dies hàbils.