La regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz, ha assistit a l’obertura de l’exposició ‘Un món de mil dimonis’, organitzada per l’Associació Botafocs. La mostra té com a objectiu “destacar la presència de la figura del dimoni en moltes celebracions i posar-ne de manifest el sentit simbòlic”.

‘Un món de mil dimonis’ es pot visitar fins al 25 de juny al Museu Etnològic de Castelló. L’exposició, cedida per la Fundació Mallorca Literària, està dividida en tres parts, diferenciades de manera que, en primer lloc, es pot veure un recull fotogràfic de José Juan Luna, ‘Potti’, acompanyada d’una col·lecció de textos de Rafel Ginard, fent un recorregut per celebracions i ‘focs’ diversos.
En segon lloc, s’exposen mapes del món ‘infernal’, elaborats per l’antropòleg Francesc Alemany i amb il·lustracions de Melicotó, lligades a la cultura del foc tradicional. Per últim, el públic podrà veure una mostra de la indumentària de diferents colles de dimonis de Castelló, País Valencià, Mallorca i Catalunya, cedida per diferents entitats.